MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Zwiększenie cd potworów?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Proponuję zwiększyć cooldown dla bossów, które mają największy impact w grze. Są to krowa, warlock, rycerz, smok, szatan, hero oraz gigant. Przez możliwość wybrania tych postaci praktycznie co rundę(najdłuższa runda ~ 1h) wojownicy potrafią przegrać grę nawet w 5 minut. Co skutkuje tym, że gracze zaczynają wychodzić z serwera, bo takim wojownikiem nie da się pograć przy takiej masie potężnych bossów.

Zwiększenie cooldownu również zmusi graczy z bossami, aby grali ostrożniej, bo zgon będzie skutkował dłuższym oczekiwaniem na klasę. Oraz klasy, które będą miały mniejszy cd(te które nie są wyżej wymienione) będą miały większy potencjał ze względu właśnie na mniejszy cd.
Byle nie za wielki ten cooldown, opcja by nie co rundę najsilniejsze bossy jest dobra, ważne jest by nie przesadzić, mi tam obecny cooldown nie przeszkadza.
Skoro np. archanioł ma duży cooldown to czemu nie np. warlock
Archaniołem masz dużo więcej expa, bossami się gra 4 fun, a jaka jest zabawa z grania bossem co 2 godziny.
(11-June-2020 21:16:52)oItsAnne napisał(a): [ -> ]Archaniołem masz dużo więcej expa, bossami się gra 4 fun, a jaka jest zabawa z grania bossem co 2 godziny.

No ale dajmy szansę na wygraną wojowników, nie udawaj, że nie wiesz jak wygląda dzisiejsza sytuacja Big Grin
Wiem jak wygląda, jedynym niezbalansowanym bossem według mnie jest Gigant. Speed 1, eksplozja bije tyle co atomówka i jeszcze potki, a to wszystko za 20k. Biłem go z berła przez 5 minut i jeszcze mnie pokonał. W sprawie przegranych wojowników - nie grajcie pod exp, zdecydujcie się, czy chcecie wygrać czy expić.
(11-June-2020 21:39:53)oItsAnne napisał(a): [ -> ]Wiem jak wygląda, jedynym niezbalansowanym bossem według mnie jest Gigant. Speed 1, eksplozja bije tyle co atomówka i jeszcze potki, a to wszystko za 20k. Biłem go z berła przez 5 minut i jeszcze mnie pokonał. W sprawie przegranych wojowników - nie grajcie pod exp, zdecydujcie się, czy chcecie wygrać czy expić.

Ja bym usunął u niego speed i dodał spowolnienie 1
(11-June-2020 21:45:52)Hotline Miami napisał(a): [ -> ]
(11-June-2020 21:39:53)oItsAnne napisał(a): [ -> ]Wiem jak wygląda, jedynym niezbalansowanym bossem według mnie jest Gigant. Speed 1, eksplozja bije tyle co atomówka i jeszcze potki, a to wszystko za 20k. Biłem go z berła przez 5 minut i jeszcze mnie pokonał. W sprawie przegranych wojowników - nie grajcie pod exp, zdecydujcie się, czy chcecie wygrać czy expić.

Ja bym usunął u niego speed i dodał spowolnienie 1

Zgadzam się z tym slowem dla giganta, a reszta mogła by zostać (wyjątek to eksplozja). Gigant powinien być tankiem, który jest dość potężny, ale powolny, a nie bossem, który na wszystkich rushuje jak np. warlock.
Chyba dawno z gigantem nie walczyłem 1 vs 1, ale wcześniej dało się go pokonać combo róg, eliksir. Teraz się nie da?
Teraz jak podchodzę do giganta z rogiem i elixirem to wywala swoje magiczne potki które mnie zabijają w sekundę, ma jeszcze "atomówkę", która ignoruje absorpcję. Razem z gigantem jest jeszcze 1mld innych potworów czy bossów co też utrudnia pokonanie go. W takich miejscach jak 2 sw na Wężowej Twierdzy pokonanie giganta jest chyba niemożliwe, eksplozja i potka II i już po diaxie. Prędzej czy później nawet z Podskokiem i Vortexem mnie doganiał.. Już się mniej warlocka od giganta boję.
Stron: 1 2
Przekierowanie