08-June-2020, 12:15:54
Hejka 

Dziś przedstawię poradnik ,,Jak zmniejszyć ścinki w Minecraft''.
Zaczynajmy !!!
1. Zmiana ustawień grafiki w minecraft:
Jeśli denerwują Cię lagi na MC, zrób tak:
Esc > Opcje > Ustawienia Graficzne
Ustawienia mogą być ustawione tak, jak na tym zdjęciu:
https://imgur.com/a/WSfCQWP
To powinno zmniejszyć lagi.
2. Nigdy przy graniu w MC nie miej włączonych kilkunastu stron, setki programów itd Wszystko powyłączajcie i zostawcie włączone MC i jave !!!
3. Zrobienie porządków w plikach, komputerze, urządzeniu, usuwanie niepotrzebnych programów.
4. Jeśli możesz, graj na zmniejszonym oknie MC.
5. Używaj texturepack z mniejszą ilością mb, wtedy zmniejszają one default podstawowej gry.
6. Podczas budowy nie używaj dużej ilości mechanizmów, jeśli są one konieczne to najlepiej używać ich o mniejszej zawartości kb.
7. Jeśli prowadzisz serwer, zmniejsz pluginy albo wyczyść niepotrzebne pliki na stronie serwera !!! To bardzo ważne, by Wasz serwer wtedy mógł działać płynnie !!!
8. Miej urządzenie na którym grasz blisko routera, jeśli sprzęt ma swoje lata wyczyść go do ustawień fabrycznych lub po prostu kup nowy sprzęt.
No więc, to tyle.
Mam nadzieję, że to trochę pomoże na Wasze ścinki.
Buźkaa
~ VerrxcktesKey

EDIT : Mój błąd, widziałam ten poradnik i jednak zgapiłam ;x

Dziś przedstawię poradnik ,,Jak zmniejszyć ścinki w Minecraft''.
Zaczynajmy !!!
1. Zmiana ustawień grafiki w minecraft:
Jeśli denerwują Cię lagi na MC, zrób tak:
Esc > Opcje > Ustawienia Graficzne
Ustawienia mogą być ustawione tak, jak na tym zdjęciu:
https://imgur.com/a/WSfCQWP
To powinno zmniejszyć lagi.
2. Nigdy przy graniu w MC nie miej włączonych kilkunastu stron, setki programów itd Wszystko powyłączajcie i zostawcie włączone MC i jave !!!
3. Zrobienie porządków w plikach, komputerze, urządzeniu, usuwanie niepotrzebnych programów.
4. Jeśli możesz, graj na zmniejszonym oknie MC.
5. Używaj texturepack z mniejszą ilością mb, wtedy zmniejszają one default podstawowej gry.
6. Podczas budowy nie używaj dużej ilości mechanizmów, jeśli są one konieczne to najlepiej używać ich o mniejszej zawartości kb.
7. Jeśli prowadzisz serwer, zmniejsz pluginy albo wyczyść niepotrzebne pliki na stronie serwera !!! To bardzo ważne, by Wasz serwer wtedy mógł działać płynnie !!!
8. Miej urządzenie na którym grasz blisko routera, jeśli sprzęt ma swoje lata wyczyść go do ustawień fabrycznych lub po prostu kup nowy sprzęt.
No więc, to tyle.

Mam nadzieję, że to trochę pomoże na Wasze ścinki.
Buźkaa

~ VerrxcktesKey

EDIT : Mój błąd, widziałam ten poradnik i jednak zgapiłam ;x