Kiedy potwory i bossowie są pod ochroną portalu, to nadal mogą atakować (nie jestem pewny czy wręcz, ale nalewno eliksirami obrażeń). Tworzy to bardzo over-powered combo, bo taki Mag albo inny boss z potkami będzie mógł spokojnie podejść do gracza z nieważne jaką zbroją, i wyeliminować go z dalszej gry jako wojownik. Nie wiem czy to jest bug, czy celowo, ale to bardzo denerwujące jest. Byłbym za wprowadzeniem debuffa na potwory, które ochronę portalu, ktory sprawiał by że ich damage w walce wręcz zmniejszony byłby o 100% (debuff weakness ustawiony na 100 i trwałby tyle ile ochrona portalu), łuki by nie tworzyły pocisków, a rzucanie potek po prostu by nie działało. Powinna być także wiadomość ktora informowała by ile jeszcze trwa ochrona. Nie wiem czy to jest bug czy celowe, jeżeli celowe to nie wiem
(☞^o^) ☞
omawiane to było już z kilkanaście razy, wojownicy nie chcąc doprowadzić do takiej sytuacji muszą skupiać się na eliminowaniu endermanów, i nie dopuszczać ich w pobliże świątyni (nie jest to łatwe), a gdy już taki portal zostanie stworzony, to pamiętaj, że światynie są 3, a portal jeden, mechanika działania portalu jest jak najbardziej prawidłowa (ochrona 10s, portal jest przeważnie wysoko, spadnięcie z niego zajmuje 3-4s, zostaje ok. 6s na zniszczenie świątyni, a jeden fragment niszczy się 15-20s)
za pomocą łuku, z bezpiecznej odległości możesz spokojnie obronić świątynie.
Kpisz sobie? Potwory mają ochronę i siłkę po wyjściu z portalu by było im łatwiej pokonać wojowników. Lekcja z tego jedna- chcesz przeżyć to nie pchaj się pod portal (no chyba że chcesz go wyłączyć).
Potwory przeciez musza jakos wyjsc z respa i cos robic i miec jakies szanse zeby zabic tych wojownikow, bo po prostu wojownicy by te potwory z lukow lub vortexow zabijali bez przerwy. Ochrona i silka jest przydatna i pomaga tym potworom w jakims stopniu. z reszta Portal po zniszczeniu swiatyni sie wylaczy wiec zostana jeszcze 2 swiatynie czyli wojownicy dalej beda mieli szanse wytrwac do konca.