Siemka
Dzisiaj przerzucilem sie z mojego starego procka na i5 4670k.
Problem tkwi w tym, ze w kazdej grze mam wiecej fps niz wczesniej lecz nie w minecrafcie. Nagle z 100-200 fps robi sie po 30-60.
Macie moze jakies rady co moglbym zrobic?
W razie czego grafa to (Radeon RX 580 8gb).
zacznij od aktualizacji sterownikow.
Wszystkie sterowniki mam aktualne (bo wczoraj wszystko aktualizowalem), Windowsa rowniez.
(05-June-2020 21:40:51)Ansymon napisał(a): [ -> ]Siemka
Problem tkwi w tym, ze w kazdej grze mam wiecej fps niz wczesniej lecz nie w minecrafcie. Nagle z 100-200 fps robi sie po 30-60.
masz na każdym serwerze takie spadki? Czy tylko na exp70 ponieważ tam jest jedno miejsce gdzie laguje mc
Masz maxymalnie 60 fps? Czy zdaza się że masz czasem ponad . Bo jezeli nie masz nigdy wiecej niz 60 to masz wlaczone vsync. Wystarczy je wyłączyć i powinno działac
(05-June-2020 21:40:51)Ansymon napisał(a): [ -> ]Siemka
sprawdz czy ci geforce experience sie nie ustawil na oszczedzanie energii bo lubi wtem ustawiac dziwne limity. Fpsy sa stabilne i jest wodoczna granica nie do przebicia? Jesli nie to sprawdz z ktorej karty graficznej korzysta mc, bo moze korzystac z zintegrowanej procka. Tu moze byc problem.