Zacznę od tego, że gracze wyrzucają dużo rzeczy i wtedy ścina grę, np. grałem sobie zjawą i leżało dużo itemów obok mnie, i jak podlatywałem to fpsy sięgały niebios.
Proponuję dodać komendę /kosz albo jakieś zablokowanie wyrzucania itemów.
Aktualnie istnieje komenda /kosz i jest ona już wprowadzona od bardzo dawna. Osobiście regularnie z niej korzystam, bo cały czas wpadają jakieś śmieci do eq. A wywalanie ich po tym jak się je złapało nie ma sensu, bo i tak znowu je prędzej czy później złapiesz :/
Blokowanie wyrzucania itemów też jest bezsensowne i nieprzemyślane. Gdy, np budowniczy chce podarować bloki osobie, która stoi obok niego to wtedy nie mogłaby ich wyrzucić.
(03-June-2020 17:27:43)bum35 napisał(a): [ -> ]Aktualnie istnieje komenda /kosz i jest ona już wprowadzona od bardzo dawna. Osobiście regularnie z niej korzystam, bo cały czas wpadają jakieś śmieci do eq. A wywalanie ich po tym jak się je złapało nie ma sensu, bo i tak znowu je prędzej czy później złapiesz :/
Blokowanie wyrzucania itemów też jest bezsensowne i nieprzemyślane. Gdy, np budowniczy chce podarować bloki osobie, która stoi obok niego to wtedy nie mogłaby ich wyrzucić.
Myślisz, że komenda /trade albo plugin na wymienianie się poprzez kucanie i ppm coś by pomogło?
Może po prostu itemy z ziemi będą znikać co jakiś czas
(03-June-2020 17:30:41)Hotline Miami napisał(a): [ -> ] (03-June-2020 17:27:43)bum35 napisał(a): [ -> ]Aktualnie istnieje komenda /kosz i jest ona już wprowadzona od bardzo dawna. Osobiście regularnie z niej korzystam, bo cały czas wpadają jakieś śmieci do eq. A wywalanie ich po tym jak się je złapało nie ma sensu, bo i tak znowu je prędzej czy później złapiesz :/
Myślisz, że komenda /trade albo plugin na wymienianie się poprzez kucanie i ppm coś by pomogło?
Jest to jakieś rozwiązanie. Lecz większość itemów, które leżą na ziemi są powodowane przez eksplozję takich potworów jak golem, creeper, krowa etc. Więc /trade raczej jest zbędne.
Jeśli znalazłeś jakiś niepotrzebny item, który często ląduje w twoim EQ poprzez zniszczenie go za pomocą eksplozji to po prostu to wypisz. Jest nawet pod to specjalny temat
http://mineserwer.pl/Temat-Syf-w-eq . Wystarczy, że podasz id numeryczne tego przedmiotu, a banan postara się go wyeliminować, aby nie dropił podczas eksplozji. Tutaj stronka z itemami oraz ich ID numerycznym
https://minecraft-ids.grahamedgecombe.com/
(03-June-2020 17:31:51)oItsAnne napisał(a): [ -> ]Może po prostu itemy z ziemi będą znikać co jakiś czas
Była już taka propozycja tutaj
http://mineserwer.pl/Temat-Syf-w-eq lecz banan chyba woli zablokować owe śmieci, niż wgrywać kolejny plugin na serwer.
(03-June-2020 17:42:31)bum35 napisał(a): [ -> ] (03-June-2020 17:30:41)Hotline Miami napisał(a): [ -> ][quote='bum35' pid='412079' dateline='1591198063']
Aktualnie istnieje komenda /kosz i jest ona już wprowadzona od bardzo dawna. Osobiście regularnie z niej korzystam, bo cały czas wpadają jakieś śmieci do eq. A wywalanie ich po tym jak się je złapało nie ma sensu, bo i tak znowu je prędzej czy później złapiesz :/
Jest to jakieś rozwiązanie. Lecz większość itemów, które leżą na ziemi są powodowane przez eksplozję takich potworów jak golem, creeper, krowa etc. Więc /trade raczej jest zbędne.
Jeśli znalazłeś jakiś niepotrzebny item, który często ląduje w twoim EQ poprzez zniszczenie go za pomocą eksplozji to po prostu to wypisz. Jest nawet pod to specjalny temat
http://mineserwer.pl/Temat-Syf-w-eq . Wystarczy, że podasz id numeryczne tego przedmiotu, a banan postara się go wyeliminować, aby nie dropił podczas eksplozji. Tutaj stronka z itemami oraz ich ID numerycznym
https://minecraft-ids.grahamedgecombe.com/
Id numeryczne tych rzeczy:
264 - często gracze zamiast włożyć do magazynu smocze sety, wywalają je w randomowe miejsca.
283 - znajduję czasami kowali, którzy wywalają z 20 mieczy na ziemię.
98 - czasami budowniczy wywala staki bloków cegieł.
97:1 - budowniczy bruk też wywala.
Raczej banan nie zablokuje ich wywalania, ale często gracze tak robią ;/
@up
kpisz sobie nie? bo nie wiem jaki jest sens twojego wpisu, rozwiazania proponowane w tym watku to tez zart za zartem.
Trade na problem z wyrzucaniem smieci? ktos chyba wczoraj za bardzo popił ;s
@temat
jak ci scina mc przy kilkudziesieciu przedmiotach na ziemi to pora zmienic komputer.... na innych trybach smieci na ziemi jest kilkadziesiat razy wiecej i ludzie nie maja takowych problemow.
(03-June-2020 17:19:55)Hotline Miami napisał(a): [ -> ]Zacznę od tego, że gracze wyrzucają dużo rzeczy i wtedy ścina grę, np. grałem sobie zjawą i leżało dużo itemów obok mnie, i jak podlatywałem to fpsy sięgały niebios.
Proponuję dodać komendę /kosz albo jakieś zablokowanie wyrzucania itemów.
Nie wiem czy wiesz ale jest komenda /kosz tylko mało osób o tym wie a wyrzucenie przedmiotów z eq jest łatwiejsze niż wpisywanie /kosz i wrzucanie tam przedmiotów
(04-June-2020 12:25:25)Admin napisał(a): [ -> ]@up
kpisz sobie nie? bo nie wiem jaki jest sens twojego wpisu, rozwiazania proponowane w tym watku to tez zart za zartem.
Trade na problem z wyrzucaniem smieci? ktos chyba wczoraj za bardzo popił ;s
@temat
jak ci scina mc przy kilkudziesieciu przedmiotach na ziemi to pora zmienic komputer.... na innych trybach smieci na ziemi jest kilkadziesiat razy wiecej i ludzie nie maja takowych problemow.
Chodzi mi tu o wywalania kilkudziesieciu stakach przedmiotów b;
Ale sory za problemy, laptopa mam dobrego, zauważyłem, że mam włączonych dużo aplikacji, które właśnie odinstalowałem więc wszystko chodzi już dobrze.
Do zamknięcia