MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Klasa ala kostucha dla wojowników
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak wiemy istnieje klasa kostucha dla potworów jako darmowy boss, który w dużych ilościach potrafi zrobić miazgę z wojowników. Co w pewnym stopniu przechyla szalę wygranej na stronę potworów. Więc proponuję dodać moją propozycję kalsy(tak wiem, że były już takie propozycje, spóźniłem się)

Więc co by taka klasa posiadała? Kostucha jest to FreeBoss stworzony z innych skilli innych bossów, więc analogicznie FreeProfesja dla wojownika też powinna składać się z podobnego schematu.

Umiejętności pasywne:
- Brak obrażeń od upadku(z klasy budowniczy)

Przedmioty:
- Ognista kula(z klasy Kapłan)
- Trzy jajka krowy, z których wypada mleko(z klasy Druid)
- Smaczny banan
- Siekiera barbarzyńcy(z klasy Barbarzyńca)
- Wysoki podskok(z klasy wszech/arch)
- Diamentowa klata unbreaking 2(z klasy wszech/arch)[tak, tylko klata, gracz może zrobić sobie smoczy set do tego]
- x10 ciast

Kostucha jest lepsza od większości tańszych bossów(przynajmniej moim zdaniem), a klasa w/w imo jest porównywalna siłą do kapłana.

Teraz kwestia ile taka klasa mogła by mieć szans na drop. Potworem możemy się odradzać praktycznie w nieskończoność. Co za tym idzie wybierać profesje w nieskończoność. A wojownikiem raz na rundę. Na kostuchę mamy 1% szans. Proponuję, aby na start ta klasa miała 10% szans na wylosowanie podczas startu gry. Potem najwyżej się go zwiększy/zmiejszy.\

Pozostaje jeszcze kwestia nazwy takiej klasy, propozycję nazwy możecie pisać poniżej jeżeli temat się przyjmie i spodoba Bananowi.
Nad nazwą się zastanowię ale co do tematu to chyba był już taki odrzucony jeśli dobrze pamiętam.
@Up
do póki wątek nie jest 1:1, to zawsze jest sens pisania go, ten poprzedni nie był ani spójny, ani żadnego pomysłu nie przedstawiał etc.

to tak samo jakby banan powiedział, skoro wvsp 1/2 updało, to po co robić wvsp 3 skoro też upadnie prędzej czy później.
Nazwa to może mistrz jako ze ma przedmioty z wszystkich klas po trochu ale nwm czy ta nazwa nie jest za bardzo do klas lepszych typu wszech archaniol
ja bym dal nazwe albo poprostu wojownik sry za brak oryginalnosci lub paladyn co do umiejetnosci troche sie przyczepie do siekiery barbazyncy i jak miala by byc taka free klasa to bym zmniejszyl o 1/2 sharpnesy bo yo najlrpsza bron w grze
(26-May-2020 13:41:24)bomblus napisał(a): [ -> ]ja bym dal nazwe albo poprostu wojownik sry za brak oryginalnosci lub paladyn co do umiejetnosci troche sie przyczepie do siekiery barbazyncy i jak miala by byc taka free klasa to bym zmniejszyl o 1/2 sharpnesy bo yo najlrpsza bron w grze

Ale jakby nie patrząc kostucha ma ten sam miecz co warlock który jest chyba najlepszy u potworow
miecz sam w sobie jest słaby, efekt siły (3 w przypadku warlocka) zadaje więcej niż sam ten miecz.

btw, obrażenia nie oznaczają, że broń jest najlepsza, w wersji 1.9+ zostało dodanych bardzo wiele mechanik, niektóre są z poprzednich wersji, ale i tak nie każdy wie. Miecz zadaje o wiele większe obrażenia krytyczne niż narzędzia, i materiał z jakiego jest stworzony miecz także wpływa na obrażenia krytyczne, co sprawa, że najlepsza broń w grze to miecz pioruna/ostrze chwały/pochłaniacz dusz. (siekiera barbarzyńcy jako kamienna łopata, nie robi jakiegoś szału, ale WOW ONA MA 12dmg, A MIECZ PIORUNA MA TYLKO 11, BRAK BALANSU).
nuda, nic nowego/ciekawego odrzucone. Jak macie powielac takie watki to darujcie sobie szkoda miejsca na forum wszystkie i tak beda odrzucone.
10% to niepoważny żart wtedy co 10 osoba zostaje klasa premium...
[Obrazek: kE1tfkT.png]
Przekierowanie