MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Ulepszenia klas wojowników
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Przez słowo "ulepszenia" nie chodzi mi żadne buffy ale oto by można takie dokupić.
w WvsP2 były takie dla potworów, ale szybko zniknęły przez nową edycję.

Takie ulepszenia mogą być dla klas wojowników np.
Dla budowniczego po zakupie ulepszenia za np. 1000$ klasa będzie otrzymywać od 1-5 staków szarych bloków i od 1-2 staków ulepszonych.

To da większe szanse na wygranie wojowników. Wink

jeśli owe będzie trzeba wymyślić mogę coś wykombinować.

Mam nadzieję że takie coś zostanie dodane ponieważ szansa dla wygrania gry przez wojowników wynosi zaledwie tylko kilka procent.

Zapomniałem dodać
jak macie jakieś propozycje do tego to piszcie śmiało Wink
Ale wiesz to ze wojownicy nie wygrywaja to nic nie znaczy bo za wygrana nic sie nie dostaje ( oprócz satysfakcji) a przed przegrana można zabic naprawdę wiele potworow i wbic lvl.
Z tego co pamiętam to banan kiedyś wspominał o takim zamyśle na swoim steamie. Lecz nadmienił, że takie ulepszenia zostaną wprowadzone jak serwer się trochę rozwinie - ludzie poodblokowują sobie klasy/przedmioty/uprawnienia oraz gdy rozwinie się ekonomia.
Na WvsP 2 każde kolejne ulepszenie było coraz droższe, a tam takie ulepszenia zostały wprowadzone w późniejszym czasie trwania trybu, czyli gracze mieli zapasowe fundusze na owe ulepszenia. Oraz wtedy gracze mieli odblokowane klasy/przedmioty/uprawnienia ze względu na długość trwania tamtej edycji.
W skrócie mówiąc - chyba jeszcze na to za wcześnie.
argumentu typu "niech gracze sobie odblokują więcej uprawnień, profesji" etc, nigdy nie rozumiałem, każdy lubi inny styl gry, więc kupujesz 1/2 profesje, i wolałbyś wtedy wydawać $$ na rozwój tych profesji, które ci się podobają.

Po co wydawać $$ na coś czego się nigdy nie użyje/nie chce.
Chcecie sobie pogadac to smialo, nie mniej zakup upgradów dla klas najwczesniej bedzie pisany w trakcie wakacji o czym informowalem od samego poczatku, tu nic sie nie zmieni.
(25-May-2020 09:24:58)JanekPLPL napisał(a): [ -> ]argumentu typu "niech gracze sobie odblokują więcej uprawnień, profesji" etc, nigdy nie rozumiałem, każdy lubi inny styl gry, więc kupujesz 1/2 profesje, i wolałbyś wtedy wydawać $$ na rozwój tych profesji, które ci się podobają.

Po co wydawać $$ na coś czego się nigdy nie użyje/nie chce.

O tym kto co lubi i jak gra to jest temat rzeka. Jedni woleli by odblokować najpierw wszystkie klasy, a potem dopiero kupić do nich upgrade'y. A inni woleli by grać podstawowymi klasami i do nich wykupywać upgrade'y.

Te upgrady mogłyby być wprowadzone nawet teraz. Ale po pierwsze trzeba je napisać, wymyślić, zaimplementować do gry, jeszcze się to bugować będzie.... Po drugie trzeba byłoby je wyważyć, aby nie psuły balansu i nie niszczyły gry.
(25-May-2020 09:48:46)Admin napisał(a): [ -> ]Chcecie sobie pogadac to smialo, nie mniej zakup upgradów dla klas najwczesniej bedzie pisany w trakcie wakacji o czym informowalem od samego poczatku, tu nic sie nie zmieni.

a do klas np wszechmogoncy lub archanioł będą upgreidy ?
Przekierowanie