MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Dość ważny temat - integracja wojowników
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, dzisiaj przychodzę z dość nietypowym tematem, a mianowicie integracja zespołu wojowników. Jest to dość obszerny temat, więc zacznę od pewnego porównania, które bardzo dobrze zobrazuje o co mi chodzi. Dajmy na to wszechmogącego lvl 120 np. i takiego chemika czy kowala albo inną PODSTAWOWĄ klasę 0 lvl i co ona może zrobić dla takiego wszechmogącego? Oczywiście chemik może dać trochę potek itd. ale to wszystko, my wszyscy gracze nie zwracamy uwagi za bardzo na tych początkujących, bo my jesteśmy przecież dobrzy, no tak, ale pomyślmy przez chwilę o nich, większość graczy myśli bardziej o sobie, by przeżyć jak najdłużej, a podstawowym zamierzeniem trybu była drużynowa gra, więc o co mi tak dokładnie chodzi? Powinien wdg mnie istnieć jakiś czynnik, który uściślił by integrację drużyny wojowników, tylko tutaj nie mam za dobrego pomysłu, chodzi mi o czynnik np. powodowany przez potwory, który zmuszałby tych lepszych wojowników do zwrócenia uwagi na tych słabszych, a nie tylko ,,daj im zniszczyć świątynie". Tylko taki lepszy gracz prosiłby słabszego o jakąś pomoc i taki początkujący, świeży gracz miałby jakieś znaczenie w oczach takiego prosa, bo wystarczy wejść na tryb i popatrzeć tylko na przebieg gry, w późniejszym etapie, każdy walczy tylko dla siebie, słabsi nie mają znaczenia i mnie w takich przypadkach szkoda jest tych, którzy nie mają jakichś wypasionych itemów. I tutaj proszę o pomoc innych użytkowników forum, jakieś propozycje, jaki czynnik by mógł konkretnie zintegrować drużyne wojowników, w taki sposób że częściej Ci lepsi zwracaliby uwagę na tych słabszych. Wiem, że coś takiego się zdarza, ale to bardzo nie liczne przypadki :c. Mam nadzieję, że ktoś zrozumie to, ten wątek ma na celu tak jakby zaproponować coś, co by bardziej podniosło na duchu tak jakby tych słabszych i sprawiło, że będą mieć jakiekolwiek znaczenie w oczach tych lepszych, mam nadzieję że znajdą się osoby, które to zrozumią i dołączą się do dyskusji. Chciałbym by ktoś zaproponował taki czynnik, którzy stanowczo zwiększyłby integrację drużyny wojowników. Pozdrawiam.
Popieram
(25-May-2020 01:26:23)skales02 napisał(a): [ -> ]Witam, dzisiaj przychodzę z dość nietypowym tematem, a mianowicie integracja zespołu wojowników. Jest to dość obszerny temat, więc zacznę od pewnego porównania, które bardzo dobrze zobrazuje o co mi chodzi. Dajmy na to wszechmogącego lvl 120 np. i takiego chemika czy kowala albo inną PODSTAWOWĄ klasę 0 lvl i co ona może zrobić dla takiego wszechmogącego? Oczywiście chemik może dać trochę potek itd. ale to wszystko, my wszyscy gracze nie zwracamy uwagi za bardzo na tych początkujących, bo my jesteśmy przecież dobrzy, no tak, ale pomyślmy przez chwilę o nich, większość graczy myśli bardziej o sobie, by przeżyć jak najdłużej, a podstawowym zamierzeniem trybu była drużynowa gra, więc o co mi tak dokładnie chodzi? Powinien wdg mnie istnieć jakiś czynnik, który uściślił by integrację drużyny wojowników, tylko tutaj nie mam za dobrego pomysłu, chodzi mi o czynnik np. powodowany przez potwory, który zmuszałby tych lepszych wojowników do zwrócenia uwagi na tych słabszych, a nie tylko ,,daj im zniszczyć świątynie". Tylko taki lepszy gracz prosiłby słabszego o jakąś pomoc i taki początkujący, świeży gracz miałby jakieś znaczenie w oczach takiego prosa, bo wystarczy wejść na tryb i popatrzeć tylko na przebieg gry, w późniejszym etapie, każdy walczy tylko dla siebie, słabsi nie mają znaczenia i mnie w takich przypadkach szkoda jest tych, którzy nie mają jakichś wypasionych itemów. I tutaj proszę o pomoc innych użytkowników forum, jakieś propozycje, jaki czynnik by mógł konkretnie zintegrować drużyne wojowników, w taki sposób że częściej Ci lepsi zwracaliby uwagę na tych słabszych. Wiem, że coś takiego się zdarza, ale to bardzo nie liczne przypadki :c. Mam nadzieję, że ktoś zrozumie to, ten wątek ma na celu tak jakby zaproponować coś, co by bardziej podniosło na duchu tak jakby tych słabszych i sprawiło, że będą mieć jakiekolwiek znaczenie w oczach tych lepszych, mam nadzieję że znajdą się osoby, które to zrozumią i dołączą się do dyskusji. Chciałbym by ktoś zaproponował taki czynnik, którzy stanowczo zwiększyłby integrację drużyny wojowników. Pozdrawiam.
Popieram
Racja, wystarczy zobaczyć ile osob na początku gry mowi: ,, co tu się robi'' ,, kto da seta/miecz/luk'' ,,kto da boskie za potke sily''
a potem giną w pierwszych minutach ( jak sa lepsi do moga przezyc ale do late game to chyba nikt poczatkujacy bez campienia nie doszedl) wiec tak trochę slabo dla nich.
jak widać społeczność nie dorosła do dyskusji z tobą skales02, jak sam nie będziesz miał pomysłu to usłyszysz puste "popieram" pomimo że sam go nie masz a prosisz reszte o pomoc.
Chcesz coś zaproponować to najpierw to przemyśl i wtedy zrób wątek, jak widać tematy "chcialbym zintegrować bardziej teamy ale nie wiem jak to zrobić, wymyśl ktoś to za mnie a ja powiem czy to dobre" nie mają racji bytu.

W kwestii wątku, cokolwiek byś nie wymyślił w late game i tak każdy działa na własną rękę i nie obchodzi go gdy czy ktoś prócz niego przeżyje czy nie, wręcz daje mu to większą satysfakcje że pozostał on sam na cały serwer potworów i żadne pomysły usprawniające integracje tego nie zmienią. Jak na wojnie, podczas ostatecznej walki nie liczy się jednostka a cel, kolega stracił nogę/rękę? nie bierzesz go pod pachę i nie uciekasz z nim na barana tylko walczysz dalej, współpraca jest w początkowej fazie gry, poźniej każdy myśli o własnej dupie.
[Obrazek: kE1tfkT.png]
Przekierowanie