15-May-2020, 16:55:50
15-May-2020, 17:17:03
Wysyłałam Ci wątek, w którym wyraźnie były napisane kroki co robić gdy nie dostaniesz zamówionej usługi, ale widzę, że nie zrozumiałeś. Informację wysyłasz te na MAILA - MINESERWER@ZARABIAM.COM.
15-May-2020, 18:22:58
(15-May-2020 17:17:03)avocadocat napisał(a): [ -> ]Wysyłałam Ci wątek, w którym wyraźnie były napisane kroki co robić gdy nie dostaniesz zamówionej usługi, ale widzę, że nie zrozumiałeś. Informację wysyłasz te na MAILA - MINESERWER@ZARABIAM.COM.
dobra już sram na ten portfel 2 tyg dawno minely a doładowania i tak nie ma ,jak wiecie ze jest problem z metoda płatności to ja usuńcie albo naprawcie tyle mam do powiedzenia więcej po prostu nie kupie żadnej dodatkowej usługi na tym serwerze siema!
15-May-2020, 18:31:07
(15-May-2020 18:22:58)Kalafiorek60 napisał(a): [ -> ](15-May-2020 17:17:03)avocadocat napisał(a): [ -> ]Wysyłałam Ci wątek, w którym wyraźnie były napisane kroki co robić gdy nie dostaniesz zamówionej usługi, ale widzę, że nie zrozumiałeś. Informację wysyłasz te na MAILA - MINESERWER@ZARABIAM.COM.
dobra już sram na ten portfel 2 tyg dawno minely a doładowania i tak nie ma ,jak wiecie ze jest problem z metoda płatności to ja usuńcie albo naprawcie tyle mam do powiedzenia więcej po prostu nie kupie żadnej dodatkowej usługi na tym serwerze siema!
Nikt ci nie kazał niczego kupować, a tym bardziej przychodzić na forum żeby w taki sposób się zachowywać.
![[Obrazek: f8sEtFt.png]](http://mineserwer.pl/forum-secureimg/f8sEtFt.png)