MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Druga szansa dla zdrajcy.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Proponuję dodać coś w stylu antidotum. Działało by to tak, że gdy mamy zakupiony ten item i zostaliśmy wylosowani jako zdrajca to możemy powrócić do gry jako wojownik - zrespić się w tym samym miejscu z wcześniejszym ekwipunkiem. Aby antidotum zadziałało musimy postawić jakiś próg wymagań, aby każdy zdrajca zaraz nie był wojownikiem. Powiedzmy, że aby go użyć gracz musi zabić conajmniej 5 wojowników jako potwór lub też zniszczyć dwa kawałki świątyni. Po zrobieniu tego gracz przenosi się do drużyny przeciwnej i może dalej grać jako wojownik.

Pomysł powstał z myślą dla graczy, który mają ograniczony czas na gierkę oraz pecha. Oczywiście item nie był by tani, proponuję cenę od 5k do 10k w zależności od ustalonych wymagań.

EDIT: Oczywiście przedmiot musiałby zostać aktywowany przez gracza, np komendą /antidotum Smile

EDIT2: Jeszcze cooldown 12h mógłby być, aby ktoś kto już ma ten item zawsze się nie odradzał gdy jest zdrajcą.
Cała idea jest bez sensu - czemu mamy osłabiać potwory, którymi i tak bez bossów ciężko jest wygrać... Ma ktoś pecha? Trudno, ma problem, jeśli mu się nie podoba to nie gra.
Ja osobiście raz zostałem wylosowany jako zdrajca, a trochę gram.
Podsumowując przedmiot byłby bez sensu.
(05-May-2020 09:53:08)maciuszek1 napisał(a): [ -> ]Cała idea jest bez sensu - czemu mamy osłabiać potwory, którymi i tak bez bossów ciężko jest wygrać... Ma ktoś pecha? Trudno, ma problem, jeśli mu się nie podoba to nie gra.

racja potwory bez bossow sobie nie pograja a ja mam takiego farta ze jeśli dobrze pamiętam OD DRUGIEJ EDYCJI chyba ani razu nie byłem zdrajca xd
(05-May-2020 09:53:08)maciuszek1 napisał(a): [ -> ]Cała idea jest bez sensu - czemu mamy osłabiać potwory, którymi i tak bez bossów ciężko jest wygrać... Ma ktoś pecha? Trudno, ma problem, jeśli mu się nie podoba to nie gra.

Osłabiać potwory? OK. Załóżmy czysto teoretycznie, że aby użyć antidotum należy zabić 5 wojowników jako potwór. Więc taki zdrajca zabije 5 wojowników i staje się wojownikiem. Czyli z prostej matematyki +4 potwory, tak? Tak. Teraz załóżmy, że każdy zdrajca ma antidotum(co raczej nie będzie się zdarzało, aby każdy to miał Tongue ) Wylosowano 6 zdrajców. Każdy zabija po 5 wojów i każdy z nich(zdrajców) przechodzi do wojowników. Czyli 6*5-6= 24 potwory. Czy zwiększenie liczby potworów to jest osłabienie potworów? Wg mnie nie, wręcz przeciwnie. To jest na wielki plus dla drużyny potworów. A przecież zawsze ten zdrajca, który się odrodził jako wojownik może zginąć, co nie?
Osłabiać potwory? OK. Załóżmy czysto teoretycznie, że aby użyć antidotum należy zabić 5 wojowników jako potwór. Więc taki zdrajca zabije 5 wojowników i staje się wojownikiem. Czyli z prostej matematyki +4 potwory, tak? Tak. Teraz załóżmy, że każdy zdrajca ma antidotum(co raczej nie będzie się zdarzało, aby każdy to miał Tongue ) Wylosowano 6 zdrajców. Każdy zabija po 5 wojów i każdy z nich(zdrajców) przechodzi do wojowników. Czyli 6*5-6= 24 potwory. Czy zwiększenie liczby potworów to jest osłabienie potworów? Wg mnie nie, wręcz przeciwnie. To jest na wielki plus dla drużyny potworów. A przecież zawsze ten zdrajca, który się odrodził jako wojownik może zginąć, co nie?
[/quote]

no w sumie prawda ale niewadomo jak graja ci co zostali wylosowani mogą np. nie dac rady zabic 5 wojow chociaż musze powiedzieć ze madrze przemyślane ogolnie

(05-May-2020 10:11:13)bum35 napisał(a): [ -> ]

no w sumie prawda ale niewadomo jak graja ci co zostali wylosowani mogą np. nie dac rady zabic 5 wojow chociaż musze powiedzieć ze madrze przemyślane ogolnie
głupota do kwadratu nawet niekomentuje.
[Obrazek: kE1tfkT.png]
Przekierowanie