MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Propozyszyn
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Proponuję dodać informacje o cooldown'ie, która będzie informować nas, że możemy użyć danego skilla/przedmiotu. Mam na to dwa pomysły:

Pierwszy(z ograniczeniem)

Do przedmiotów, które mają tylko jedną funkcję, np róg, armagedon, wysoki podskok itp. Coś w stylu jak róg na WD, czyli pod jednym przyciskiem użycie przedmiotu(PPM), a pod drugim informacja o cooldown'ie(LPM). Cooldown moglibyśmy sprawdzać kiedy chcemy i gdzie chcemy. Ograniczenie do przedmiotów z jedną funkcją.

Drugi

Myślę, że można go wprowadzić do każdego przedmiotu/umiejętności, które mają +10 sec cooldown'a. Mam na myśli coś takiego, że kiedy skończy się cooldown to na chacie wyskakuje wiadomość typu "Możesz już użyć rogu" itp. EDIT: minusem tego sposobu jest to, że nie możemy sprawdzić ile czasu zostało do ponownego użycia umiejętności/przedmiotu, tylko wyskakuje nam powiadomienie, że możemy go użyć.

Sądzę, że umiliłoby to rozgrywkę, a z przedmiotów i skilli korzystało się przyjemniej Big Grin
ja wiem w koncu wiadomosc o rogu to masz po efekcje po efekt absorpcji jest do samego konca trwania togu nawet jak stracisz all zlote serca to nadal masz ten efekt eiec tu juz masz licznik bo wystarczy ze klikniesz 2 razy e ale co do np vortexa jakby bylo cos odboscie cd to vylo by fajnie ale pomysl twoj jest fajny tylko ze banan ma malo czasu juz i tak wiec nie chce mu sie tego pisac jak napiszesz coa z tego i banan to przepatrzy zalata bledy to mysle ze doda cos w tym dtylu Big Grin
@up
chodzi o to żeby życie sobie ułatwiać, wiadomo że możesz rozwiązać skomplikowane równania matematyczne w pamięci, ale komu by się to chciało, lepiej sięgnąć po kalkulator czy zastosować się do jakiegoś prawa/twierdzenia więc ten argument o rogu jest słaby (na dodatek nie każdy ma modyfikacje, które pokazują stan efektów, a otwieranie eq trochę czasu zabiera), uważam, że to spoko pomysł, róg to jedna sprawa, a są jeszcze np. anielskie pioruny, armagedon, cooldown tych umiejętności możesz sprawdzić tylko poprzez użycie ich.
Dodałem ankietę, więc możecie głosować, który sposób wam się bardziej podoba.
do czesci itemow mozna do czesci nawet nie potrezba, faktycznie w tych itemach ktore maja cooldown powyzej 10 sekund ma to sens dlatego do armagedona i rogu dodalem

z tym ze moze byc mylace, bo rog sprawdzicie lewym a armagedon prawym (chyba ze zmienic to przyzwyczajenie - zawsze tak bylo i ustawic wszystkie uzywania na prawy a sprawdzania na lewy.

edit dodalem to jeszcze do anielskich piorunow i aury warlocka.
[Obrazek: kE1tfkT.png]
Przekierowanie