MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Luk
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam
Odkryłem błąd dotyczący Wilczego hełmu i strzelania w nim z łuku.

Podczas gdy mamy na sobie Wilczy hełm oraz mamy naciągnięty łuk lub próbujemy go naciągnąć a regeneracja w hełmie nam się odnowi to łuk musimy naciągać od nowa.

Główny problem w tym,że jeżeli po odnowieniu się regeneracji, która przerwała nam strzał z łuku zaczniemy go naciągać na nowo i przerwiemy jego naciąganie nie wystrzeliwując przy tym strzały, to podczas następnego naciągnięcia łuk nie będzie nam wystrzeliwał strzał choć dalej będziemy mogli go naciągać.
Po odczekaniu kilku sekund i przez ten czas nie używając łuku, w końcu sam się naprawi i będzie strzelał normalnie aż do powtórzenia tego błędu który opisałem wyżej.
Takie zbugowanie się łuku na kilka sekund oraz przerwanie ostrzału poprzez odnawianie regeneracji Wilczego hełmu staje się na dłuższą metę uciążliwe.
Mi też się zwieszał łuk, nie wiedziałem dlaczego. Ale po twoim poście myślę, że jest to możliwe, że przez odnawianie się regeneracji w hełmie łuk się buguje. Strzelając jako szkielet z łuku ani razu mi się on nie bugował. Lecz gdy gram jako wojownik z hełmem to czasami nie strzela/zacina się.

Protip:
Do puki problem nie zostanie rozwiązany, a łuk dalej wam będzie się zacinał to naciągnijcie go na chwilę i przytrzymajcie przez parę sekund. Powinien wam się odbugować. (przynajmniej u mnie to tak działa Tongue )
przedziwna sprawa, ale wychodzi na to ze to juz blad samego silnika minecraft z ktorym nic sie nie zrobi, poniewaz jedyne co sie dzieje poczas uzywania helmu to kasuje i nadaje sie zwykly efekt regeneracji na gracza, nic poza tym sie nie wykonuje.
Sam minecraft musi cancelowac ten event w momencie dodania efektu, dziwne ale jak widac tak to dziala.
A co gdyby dodać jeszcze jakiś dodatkowy efekt do hełmu? Taki, który jest kompletnie useless, np waterbreathing (oddychanie pod wodą). Albo nawet dodać go dla każdego wojownika. Na WvsP1 każdy wojownik miał taki efekt. Może wtedy gdy byłby jeden efekt ciągły luki przestałyby się bugować - potwory też mają efekty stałe, np nightvision (widzenie w ciemności). A grając szkieketem przynajmniej mi łuk ani razu się nie zbugował.

Tylko widzę jeden minus tego efektu, a konkretnie taki, że na mapie Leśna twierdza wojownicy będą się bawić w płetwonurków Big Grin
@up
a co ma to niby zmienic? przeciez nie zastapisz regeneracji oddychaniem pod woda ;s
(02-May-2020 10:52:37)Admin napisał(a): [ -> ]@up
a co ma to niby zmienic? przeciez nie zastapisz regeneracji oddychaniem pod woda ;s

DODAĆ, nie zamienić. Chodzi oto, że jak z mamy pętlę efektu rege to nam jakby zmienia status postaci. Może jak będzie jakiś ciągły efekt to exploit nie będzie występował - trzeba przetestować.
Nie ma to zadnego znaczenia ile efektow masz dodanych. Twoja sugestia nic nie zmieni.
Na przyszlosc najpierw testuj a pozniej pisz głupoty ;s
Przekierowanie