MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Dodanie Potek dla Chemika I pytanie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Dodanie dla Chemika możliwość wydropienia z jego książki potke leczenia rzucaną

Pytanie czy ten Pigman dostanie Nerf wiem że temat o tym został zamknięty ale nie tylko mi to przeszkadza że pigman tyle zadaje
1. - Chemik jest klasą ofensywną, potki lecznicze pełnią funkcję defensywną, co nie pasuje do tej profesji.
2. - Co do pigmana, nie jest to zbytnio fer, że wojownik ma broń, która zadaje 9dmg i jedno życie, gdzie pigman ma broń o takiej samej ilości obrażeń, i nieograniczoną ilość żyć, osoba, która posiada minimalną wiedzę o pvp i troche umiejętności potrafi wybić kilku wojowników bez problemu, w secie zbrojmistrza da się walczyć, ale są osoby w smoczym secie. (czym jest złota zbroja z enchantem protection 1 xd na pigmana mamy 100% i jest najsilniejszą jednostką potworów jeżeli chodzi o te darmowe)
1. odpada

2. to moze aby nie kombinowac za wiele dam stały efekt weekness dla pigzmbie?
Mi pasuje
jest to za dużo, weakness zmniejsza dmg o 4, w przypadku pigmana zadawałby on 5, gdzie zombie ma 7. Ja bym ingerował w uzbrojenie pigmana, miałby silne ataki, kosztem słabej defensywy.
to zawsze mozna dodac do broni +2sharp i dac weekness Smile
wtedy miałby 6,5 nadal mniej od zwykłego zombie, myślę, że za dużo pieprzenia się z tymi obrażeniami, nerfiąc dmg pigmana będzie trzeba zmieniać dmg innych klas.
Ja bym zaproponował zostawić dmg jaki jest, ale osłabić jego zbroję przez co będzie to Zombie ale w forme "glass cannon" (glass = fragile, cannon = devastating)
to co out eq dla pigmana?
można potestować
Stron: 1 2
Przekierowanie