MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Propozycja {->Wilczy_Helm<-}
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Siema
Wilczy helm dostaje ciagle nowy balans, ktory mi np. teraz sie tak srednio podoba. Regeneracja 2 przez 6s z przerwami 4sekundowymi, przy tym ochrona 2. Dla mnie idealny balans wygladal by,
zwykla rege [1] ale ciagla. Nie zapominajmy ze wilczy helm to jednak helm, a on ma redukowac ataki. Dotychczasowa ochrona 2 nie redukuje za duzo, ale gdyby dac ochrone 5,6 to byl by to jednak prawdziwy helm, a nie jakas czapa co nie chroni tylko daje rege. Gdyby dac ochrone 6 zamiast 2, bylo by to bardziej uzyteczne niz teraz. Moze to zbyt op, wiec tak dac rege [1] przez 6sek z przerwami co 1,2 sek ?
Pozdrawiam
GreZil
regenka II jest dobra, ale faktycznie można byłoby dać większy prot bo II to za mało, np. elytra ma prot X
Jeżeli się nie mylę, to aby enchant protection był w ogóle użyteczny to przedmiot, na którym jest ten enchant musi posiadać armor, blok wełny tego nie ma, tak więc nawet i prot 20 niczego nie zmieni, i tak przy okazji to nie 6s tylko 7s regeneracji 2, a wiec czekasz 3s, już w pierwszej grze zauważyłem, że hełm jest znacznie lepszy, moim zdaniem nie warto już kombinować, hełm jest użyteczny, ani za słaby, ani za silny.
Chodzi mi oto, ze helm powinien jednak te obrazenia redukoowac. Jest to część armoru, wiec musimy rezygnowac z np. diax helmu ktory dosyc duzo redukuje. A za to mamy regeneracje, czy nie dalo by sie zrobic tak aby rege byla slabsza, a wilczy byl przynajmniej podobny do diax helmu ?
Żeby jednak nie tracic az tak duzo ochrony jak przy diax helmie, a rege oslabic?
wiesz co, tutaj własnie jest ten balans o który chodzi, masz regeneracje II na 7s i to regeneruje sporo hp (te 3s bez regeneracji to idzie przeczekać, a za dużo też nie dają, jak była regenka I to ściągałem wilczy jak miałem full hp i zakładałem diax hełm, a gdy miałem low hp to zakładałem wilczy żeby szybciej odzyskać utracone zdrowie), a z drugiej strony masz brak ochrony.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją Forum
Pozdrawiamy!

Przekierowanie