MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Sposób na naprawę młotu Thora
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sup.
Ogarnąłem czemu młot czasami znika z ekwipunków graczy - Czasami podczas jego rzutu przenika przez wszystkie bloki na mapie i zamiast uderzyć o powierzchnię bloku, spada do otchłani i nie wraca. Proponowałbym na każdej mapie dodać 1 czy 2 warstwy bloków (bedrocka najlepiej) pod mapą, oddzielonych od siebie o nwm, 5 kratek, żeby młot miał dodatkową powierzchnię o którą by mógł uderzyć gdyby coś było nie tak.

Ilustracja rozwiązania:
https://zapodaj.net/55ffcbec35fe0.png.html

@edit
Po chwili gry doszedłem do drugiego założenia
- młot zniknął mi w momencie kiedy rzuciłem nim o schodek, był piorun ale armor stand się nie wygenerował bo nie miał na czym (bo nad schodkiem były bloki), przez co młot zniknął.
Schodki nie maja zadnego wplywu, teoria odnosnie voida tez nie specjalnie bo jest on znacznie nizej niz wiekszosc map.
Ja wychodzę z jeszcze inną propozycją... Jeżeli naprawa znikającego młota okaże się niemożliwa to można jeszcze stworzyć specjalną komendę dla graczy posiadających młot która pozwala go odnowić. I jeżeli miało by już do tego dojść to trzeba było by wymyślić jakieś zabezpieczenia by nie można było go kopiować. Jednakże mam nadzieje, że nie będzie to konieczne. Smile
Nie bedzie, fixniecie to kwestia czasu.
Przekierowanie