MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Ostrza :)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ostrza kowala nie są już słabe tylko, że wciąż nie są tak silne, jak powinny być. Nie będe nagrywać tym razem filmu tylko zamieszczę screeny.

[attachment=4683]- 9dmg
[attachment=4684] - 8,5dmg, dużo lepsze durability od poprzednich wersji
[attachment=4685] - 9dmg, fire aspect nie działa, a będąc szczerym to < miecz wojownika, wynika to z różnicy durability tych broni.

Aby ułatwić balansowanie obrażeń podam tutaj wzór na dmg: 0,5*(level+1), gdzie level oznacza poziom sharpnessu. Base dmg złotego miecza - 4

Jeżeli zostaną takie obrażenia to klasa kowal będzie w 100% bezużyteczna. Nie tylko ulepszona wersja ostrza powinna być silniejsza od miecza wojownika, ale także ta podstawowa, w końcu do tego jest ta profesja.
System walk jest z 1.8 co oznacza, że enchanty/sharpnessy broni również. Więc źle to liczysz ;p.
https://www.youtube.com/watch?v=o7TLY-Es...e=youtu.be
Na tym filmie testowałem obrazenia broni, ktore zgadzaly sie z tym wlasnie wzorem

Moglbym nagrac kolejny film, aby sprawdzic obrazenia ostrz po buffie, ale jestem pewien na 99%, że ulepszone ostrze zada tyle samo serc so miecz wojownika, a zwykle 4 serca.

Gdyby dmg byl jak w 1.8 to miecz wojownika nie mialby 9dmg. I sharpness dzialalby inaczej tak jak napisales, jedyne co widze z pvp 1.8 to brak attack speedu, mozemy spamic LPM
@refresh
podkrecilem ale nie wiem czy nie za duzo bedzie.
zaraz potestuje

Wzmocnione ostrze z sharpnessem 10 zadaje 9.5dmg, ale to 0.5dmg nie jest zbytnio brane pod uwage, tak więc broń ta zada 4.5 serca jak miecz wojownika, ulepszne ostrze posiada sharpness 11 obrazenia - 10 co oznacza 5 serc. Dalsze buffowanie ulepszonej wersji ostrza nie ma sensu, ale wzmocnione ostrze powinno byc troche lepsze wlasnie z sharpnessem 11. Ulepszone ostrze posiada enchant fire apect- gdyby działalo to bronie bylyby zbalansowane, tak fire aspect nie dziala na ulepszonym ostrzu jak i na smoczym oddechu. (podpala, ale potwory nie dostaja obrazen)
Wątek do zamknięcia
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją Forum
Pozdrawiamy!

Przekierowanie