MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Propozycja nowej runy strzelca
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Chciałbym przedstawić moją propozycję dotyczącą nowej runy strzelca. Nie mam pomysłu na nazwę, więc po prostu napiszę jak będzie działać. Użycie kosztuje 10x więcej niż poziom runy many (czyli np. V to 50 many) a jej cooldown wynosi 120 sekund. Runa by zwiększała DMG z łuku strzelca przy następnych [poziom runy] strzałach.
I - zwiększa obrażenia następnego strzału o 10%
II - zwiększa obrażenia następnych 2 strzałów o 10% i 20%
III - zwiększa obrażenia następnych 3 strzałów o 10%, 20% i 30%
IV - zwiększa obrażenia następnych 4 strzałów o 10%, 20%, 30% i 40%
V - zwiększa obrażenia następnych 5 strzałów o 10%, 20%, 30%, 40% i 50%
VI - zwiększa obrażenia następnych 6 strzałów o 10%, 20%, 30%, 40%, 50% i 100%
Czyli strzelec który zadaje z łuku np. 5k będzie mógł 6 strzałami zadać nie 30k, tylko 42,5k (Oczywiście jeśli posiada runę VI która jest niesamowicie ciężka do zdobycia). Zwiększony dmg zawsze można zmniejszyć jeśli runa by była zbyt op. Jeżeli u strzelca coś takiego odpada, można przekazać tą runę wojownikowi który również ma jedną i niezbyt dobrą runę (oczywiście zwiększała by DMG z miecza nie łuku w takim przypadku).
podobna runa dla woja sie nie oplaca bo woj to nie mag wiec raczej nie powinien wogule czarowac a podobna runa ma palek
"Następna runa, która zwiększa obrażenia z miecza, tym razem dla wojownika" rly... Jedna takowa już istnieje i posiada ją paladyn. Gdyby dać ją wojownikowi to profesja straciłaby balans ze względu na wrodzony bonus +15% obrażeń z broni białej. Nowa runa wojownika + siła z runy paladyna = profesja nie do pokonania. Epickie bossy robiłoby się w chwilę, a nie o to tu chodzi, musi być choć trochę tego trudu, a ten trud by wtedy zanikł. Wszystko by ułatwić sobie rozgrywkę i mieć każdego mobka na hita Dodgy. Co do strzelca to się nie wypowiadam, nie grałem nigdy tą klasą, więc pozostawię to osobie, która ma o niej jakieś pojęcie.
Jeśli mój pomysł nie zostanie zaakceptowany, to może będzie dało się naprawić powód dla którego runa strzelca jest 1 słowem słaba. Może coś źle robię, ale śnieżki zadaja obrażenia co dwie, przez co np. runą IV zadamy obrażenia tylko 2 śnieżkami, co jest troszkę bez sensu. Z przekazaniem runy wojownikowi to macie rację, nie jest to dobry pomysł. Strzelec zawsze był najbardziej niedocenianą klasą, więc może jak runa nie przejdzie to uda się wzmocnić coś innego.
Przekierowanie