MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] PROBLEM Z MINECRAFT ;(
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam!
Od miesiące nie chce mi się uruchomić minecraft...
mam jakiś error
nie wiem jak go naprawić, może ktoś się zna i mi pomoże bo ostatnio bardzo chce zagrac na mineserwerze!

Macie error:
[attachment=4640]
Jaka masz karte graficzna?
Masz aktualne sterowniki do karty graficznej?
Jaka wersje mc probujesz odpalic?
Czy probowales wlaczac inne wersje mc?
Probowales reinstalowac MC?
Gra przestala dzialac po jakiejs konkretnej akcji? (Np. Aktualizacja launchera MC)

Sam blad wskazuje na bledne sterowniki karty graficznej, wiec najpewniej trzeba zaktualizowac sterowniki.
(28-March-2020 15:00:32)szumielxd napisał(a): [ -> ]Jaka masz karte graficzna?
Gra przestala dzialac po jakiejs konkretnej akcji? (Np. Aktualizacja launchera MC)

Sam blad wskazuje na bledne sterowniki karty graficznej, wiec najpewniej trzeba zaktualizowac sterowniki.

(28-March-2020 15:00:32)szumielxd napisał(a): [ -> ]Jaka masz karte graficzna?

===================================================
1. Mam integre: Intel G41 express chipset i Windows live display driver procesor: Intel core 2 duo, system: Windows 10 32 bit i 4gb ram ddr3
2. Sprawdzalem w menadżerze urządzeń i poprzez program intela: intel driver & support assistant wykrył takie coś: Sorry, we didn't find any supported Intel drivers or software.
3. 1.8
4. Tak ale jest to samo tylko przy mc 1.15.2 było takie coś:

GLFW error 65542: WGL: The driver does not support opengl

5. no tak z 5 razy, chyba chodzi ci o usuniecie pliku .minecraft bo to robilem
6. Przestała po update z win 7 do win 10 wczesniej gralem na win 7 ok 100 fps przy optifine...

pomóż w jakis sposob, bardzo mi na nim zależy, tym bardziej ze juz kiedys gralem na tym setupie...
mowisz, ze grales wczesniej na tym setupie. blad moze byc spowodowany przez niekompatybilny sterownik karty graficznej z modelem gpu i opengl (tutaj do obwiniania oczywiscie nasze ulubione wymuszane update systemu windows 10). radzilbym sprobowac przywrocic poprzednia wersje sterownika poprzez menedzer zadan i wtedy sprobowac.
jesli to nie podziala, sprobuj pobrac oprogramowanie z internetu, jesli nie mozesz zainstalowac ich manualnie przez menedzer zadan
przyjaciolka miala podobny problem i po czasie sam sie naprawil, wiec jesli powyzsze sposoby nie zadzialaja, to nie mam pojecia co moze byc przyczyna, w tym wypadku radzilbym zmienic sprzet

nie rob dwoch identycznych tematow, tak na przyszlosc, mozesz zamiast tego refreshowac
Ten chipset pamieta czasy windows xp. Znalazlem cos takiego, jednak zadnej gwarancji nie daje https://youtu.be/0hmdQO-ewl4
Przekierowanie