MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Vortex
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Uważam że aktualnie vortex jest po prostu za OP. O co mi chodzi ? Mam na myśli to, że możemy co 7 sekund przelatywać ogromne odległości. Często się dzieje tak że wojownik dosłownie ma 2 hp i w tej samej chwili ucieka vortexem. Ja wiem że w tej broni właśnie o to chodzi, ale uważam też że nie może to być używane za często. Bo aktualnie gra vortexem polega na takiej taktyce. Że zabijamy jednego potwora i od razu uciekamy nim, a z tego powodu iż można go użyć co 7 sekund. Zabicie wojownika jest właściwie nie możliwe przez zwykłego potwora. Boss jest w innej sytuacji. Np. Magma, która ma wysoki podskok ma większą szanse na pokonanie takiego gracza, ale nie każdy gracz może pozwolić sobie na kupno bossów. Kiedy nie ma ich w grze, gracz z vortexem może uciec gdy umiera, a kiedy gracze niszczą swiątynie. Wrócić i nieoczekiwanie ich zabić. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby dodanie większego cooldowna, np. 10 sekund. Wydaję się to mała różnica, ale często tak jest że brakuje właśnie tych paru sekund. Nie zrobiłoby to z Vortexa słabej broni, ale dałoby większą szanse na zabicie wojownika przez zwykłe potwory.
Cooldown Vortexu nie jest przystosowany do gry na beta testach, gdzie ilość potworów jest niemal zerowa. Cooldown Vortexu sprawdzał się i będzie się sprawdzać idealnie przy grze 20+ graczy. Największym atutem potworów jest w końcu nie siła jednostek, a ich ilość, która robi kolosalną różnicę.
zwiekszylem do 10ciu bo to faktycznie sporo prawdy.
Dobra, do zamknięcia
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją Forum
Pozdrawiamy!

Przekierowanie