MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Annipointsy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Twój nick z gry: ESSAmordeczkoo__
Najdokładniejsza data zdarzenia: 28.12.2019 [ sobota 12:00]
Opis zdarzenia:Podczas gry nie umarłem ani razu lecz annipointy z 7000 spadły mi na 4100
Dowody: https://imgur.com/a/W3xptgV
Serwer: MF
Dodam coś od siebie, grając teraz arenę moja drużyna wygrała i zamiast dostać punkty na + dostałem dużo na -.
Chyba coś tu jest nie tak ...
1. Annipkt działają tak samo jak przed resetem topy .
2. Po przegranej grze tracisz pkt.
3. Za dedy również tracisz sporo pkt.
4. Annipkt będą się z czasem równoważyć , przez co znowu powróci nabijanie kamyków, ponieważ w tym momencie za killa dostaje się całkiem sporo pkt , ale pózniej kille będą mało znaczyć przez co powróci tak zwane " daj lasta " .
5. Po dłuższym okresie nabijania statystyk za przegrane gry nie będzie się dostawać , aż tak dużych spadków pkt , ma to jedynie miejsce na początku " kamienie 100 pkt * , kille równoważą się z dedami więc jak zabijesz i zginiesz wychodzisz praktycznie na 0 lub na - , tak przynajmniej wcześniej to działało.

Mam nadzieję , źe udalo mi się wyjaśnić chociaż w małym stopniu jak działają annipkt.
Czy normalne jest to że za wygraną nie dostaje sie nic a za przegraną -2000?

Czy normalne jest to że za wygraną nie dostaje sie nic a za przegraną -2000?
To samo miałem to jest normalne
Tym więcej gier przegranych tym mniej odejmuje
Sytuacja dziwna, jestem za tym żeby coś z tym zrobić.
Dzis nastapila drobna aktualizacja Statystyk.
1. Loganie przed smiercia druzyny juz nic nie da
2. Usuniecie bledu logicznego dublujacego pregrane gry (chyba za duzo kiedys wypilem)
3. Zmienilem sposob obliczania punktow WD
Wzorek dla nerdow:
((zabojstwa - 2*smierci)/przegrane+(zniszczone kamienie*floor((20+rozegrane)/20))*100
gdzie floor() oznacza zaograglenie w dol

Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją Forum
Pozdrawiamy!

Przekierowanie