MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Obrona kamyka? Pfft. *przegrywa 20 sekund po opuszczeniu kamienia*
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sup...
Raz już wniosłem ten temat na tacę ale widać przelał się jak przez lejek. Jednak teraz jak dodano nowego rodzaju topkę, będzie więcej do gadania.

WD to jest gra zespołowa, a jako zespół każdy musi dzielić obowiązki (w tym przypadku atakowanie graczy, atakowanie kamieni i bronienie kamieni), a żeby obowiązki były zachęcające, należy każdy z nich w jakiś sposób wynagradzać. A w tej grze wynagradzane są tylko 2 z 3 aspektów gry.

Oto cały problem:
#1 Obrońcy kamieni dusz nic nie dostają za bronienie kamienia, w międzyczasie skrytobójcy i wojownicy kąpią się w złocie i krwi przeciwników, co rodzi pytanie: "Po co bronić jak są korzystniejsze opcje?";

#2 Ataki na kamień rzadko się odbywają, o wiele rzadziej niż to co się dzieje poza kamieniem, co czyni obronę nudną... W końcu stoisz i nic nie robisz;

#3 Atak na kamień bez obrońcy może całkowicie zmienić całokształt gry, co oznacza że obrońca jest bardzo potrzebny jeśli ktoś planuje wygrać rozgrywkę - To oznacza wewnętrzny przymus, co za tym idzie - niechęć. Banan wie bardzo dobrze o czym mówię;

#4 Obrońcy kamieni są całkowicie niedocenieni. Spełniają bardzo ważną rolę pomimo znikomego wynagrodzenia;

#5 Moja sugestia - Dodanie nowej statystyki do topki pod tytułem "Obrony Kamienia dusz", przyznawanie dodatkowych 2 punktów (łącznie z zabójstwem będą to 3 punkty) za każdą obronę. Kasy dodatkowej nie ma co wręczać bo i tak cały team dostaje kasę za niszczenie kamieni i zwycięstwo, a obrońcy bardzo się do wygranej przyczyniają. Co z resztą było widać na turnieju.

Dlaczego tak dużo punktów? Jak już powiedziałem, obrona kamienia dusz to rzadki scenariusz, w takim odstępie czasowym gracz mógłby zgładzić o wiele więcej graczy, po prostu biegając po mapie (o kampieniu na respie przeciwnika nawet nie wspomnę). Dodatkowo jak jakiś set wparuje do kamienia to i tak obrońcy sporo poginą jak nie mają niczego. Taki dodatek dla obrońców byłby przynajmniej wystarczająco satysfakcjonujący żeby gracze zadedykowani mogli bronić i statystycznie zyskiwać na równi z pozostałymi graczami.
Wcześniej napisałem zupełnie coś innego, ale jak teraz patrzę to pkt powinny być dodane za obronę, za zniszczenie kamienia już jest dużo pkt, a osoba broni z ,,przymusu,, i dostaje nic do topy. Jestem za
Bardzo dobry pomysł jak najbardziej obrońcy kamienia są niedoceniani a pełnią bardzo ważną funkcję. Bez nich gra mogła by się obrócić totalnie o 360 stopni.
Brak inicjatywy, zainteresowania - do zamknięcia.
Przekierowanie