MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Kamień Dusz - Obijać czy Dobijać?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sup.
szumiel, ty zapewne zarządzałeś mechaniką zbierania topki WD, więc pytanie w Twoją stronę: Czy nie lepszym pomysłem byłoby przydzielanie punktów za zadawanie kamieniom obrażeń, a nie ich dobijanie? (typu 1 punkt za 1 obrażenie) Bo w takim razie jedyne co się liczy to to, kto uderzy kamień jako ostatni...
Według mnie jest to zrobione celowo. Ostatnie uderzenie na kamień dusz jest czymś w pewnym sensie wyjątkowym bo 1 osoba może je zadać żeby zgladzic inną drużynę i dlatego jest, aż warty 100 pkt ANNI. Jeżeli już mamy "czepiać" się ogółu topki to jest i tak źle zbilansowana. Za zabicie dostajemy marne pkt a za deda 2 razy więcej minusowych . Za przegrana grę dostajemy za przeproszeniem "2 razy tylek" raz po zniszczeniu kamienia Dusz dostajemy minusowe punkty, a 2 raz po zakończeniu gry gdy zostaje jedna drużyna. Za przegrane gry z łatwością dostajemy pkt na niekorzyść, ale za wygraną nawet nie dostajemy je. Dobra rozpisałem się o zażaleniach to teraz przejdę do sedna.
Sumasumarum uważam, że mogło by to zostać wprowadzone gdyż każdy 1 pkt anni więcej zawsze coś daje. I tak jak to napisałeś jest to trochę słabe, że ktoś się męczy z niszczeniem kamyka, a tylko last hit daje korzyści z tego.
Wątek do zamknięcia. Temat wałkowany - 0 kroków podjętych.
Przekierowanie