MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Hermesja. Czyli Hermesowa Recesja.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sup.
Od razu mówię, historyjka znikąd wzięta więc nie napalam się na nic, po prostu wyplułem co myśli mi podsunęły żeby zobaczyć twoją opinię. Trochę jak z tym twoim "przyśniłem sobie..." jak wprowadzałeś księgi umiejętności i doświadczenia na Beście.

Wszedł mi kolejny "Dorianowy" pomysł do głowy i po godzinnym zastanawianiu się nad nim czy ekonomii nie zepsuje, ostatecznie stwierdziłem że nie był by taki zły. Mam na myśli nadanie możliwości ulepszania enchantu "Dotyk Hermesa" na kilofach w proporcji 2 lvle do 1 upgrade'a. Bo obecnie ten enchant to daje tyle, co nic. I nie mówię tylko o high lvlowcach, w ogóle ten 4 lvl Hermesa to jest niczego warty i tylko zaśmieca kilof swoją obecnością. A Nowych graczy na niego nie stać żeby z niego jakiekolwiek korzyści mieli.

Aczkolwiek moja propozycja znaczy że jak gracz będzie miał np. 16 level to Dotyk Hermesa będzie mógł być podniesiony do poziomu 8, itd, itd. Ograniczenie lvlowe raczej by nie było wtedy potrzebne, bo nikt większego lvlu od 32 raczej nie wbił jeszcze.

Trochę matmy: załóżmy że ktoś ma 15 lvl Hermesa na kilofie i wykopał 10K bloków, co 10 blok dostał loot z Hermesa o średniej wartości 100$. To oznacza że dostał 1000 wynagrodzeń po 100$ - 100000$ łącznie.

Nie jest to jakaś kosmiczna nagroda jak na 10000 bloków wykopanych, zwłaszcza na E i F, gdzie już trzeba zbierać grube miliony. Ale na pewno przyczyniłaby się w o wiele większym stopniu do zarobków zadedykowanych kopaczy. + Jak ktoś ma niezniszczalny kilof to byłby o wiele bardziej interesujący bonus do niego.
Nic zmieniane w tym zakresie nie bedzie, obliczenia były robione na początku tworzenia trybu i tak zostały dostosowane. Mieszanie w nich finalnie da efekt jakiś kosmicznych niewyważeń pomiędzy zwykłymi graczami a graczami z rangami diament/emerald. I daleko temu enchantowi do "tyle co nic" przy wysokich parametrach kitów rang specjalnych.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie