Witam,
Piszę ten wątek z nadzieją, że dowiem się o co chodzi z tymi wiadomościami.
Treść wiadomości: []
+ zdjęcie
Chciałbym się też dowiedzieć kim był ten WitekMC, ponieważ boję się o swoją prywatność, zwłaszcza, że administracja nie umie zadbać o swoją własną.
Cześć wszystkim,
Korzystając z Naszych serwerów, forum czy TeamSpeaka powierzacie Nam Wasze dane. Zdajemy sobie sprawę, że to wielka odpowiedzialność i - w miarę możliwości bardzo staramy się zapewnić ich bezpieczeństwo. Wyedytowałem wcześniej Twój post i skasowałem z niego link do zrzutu ekranu z widoczną częścią wiadomości - zdjęcia widoczne na screenie nie powinny być widoczne publicznie, dla wszystkich. Jeśli chodzi o samą prywatność, każdy z Nas - graczy czy też samej Moderacji nie jest zabezpieczony w 100 procentach przed tego typu atakami, jednak tego typu ataki na poszczególne osoby zdarzają się bardzo rzadko i zazwyczaj bardzo prosto można podjąć kroki mające na celu poprawienie naszego poziomu bezpieczeństwa w sieci - wystarczy chcieć. Co do osoby, która rozsyłała tego typu wiadomości - dokładnego nicku tej osoby nie mogę podać w poście - z różnych względów. Póki co wykasowałem profil osoby rozsyłającej takie wiadomości wraz z wszystkimi wysłanymi PW i w ciągu najbliższych godzin postaram się ją zablokować za pomocą filtra pakietów. Następne takie "sprawy" będziemy traktować o wiele poważniej i wszystkie tego typu incydenty będą na bieżąco zgłaszane do odpowiednich służb, gdyż rozpowszechnianie cudzego wizerunku gdziekolwiek bez zgody osoby na niej przedstawionej nie jest legalne w Naszym kraju.
PS: Każde następne tego typu PW proszę, możliwie jak najszybciej zgłaszać prosto do mnie korzystając, z opcji wiadomości prywatnych na forum lub bezpośrednio na serwerowym TeamSpeaku.
- Krystian
Nie wiem czemu ma służyć ten wątek, gdyż zarówno serwer jak i forum żadnych twoich wrażliwych personalnych danych nie gromadzi, więc to czy i komu podajesz prywatnego facebooka to jedynie twoja sprawa i decyzja. Nie mniej na pomówienia i szkalowania w prawie są odpowiednie paragrafy i chętnie wspomożemy każdego kto czuje się "pokrzywdzony" i sprawę zechce zgłosić odpowiednim organom, nie mniej zgłoszenie leży w kwestii samego szkalowanego.
https://www.infor.pl/prawo/prawo-karne/a...necie.html
"W razie skazania za przestępstwo pomówienia sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża lub inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. Orzeka się ją w wysokości do 100 tysięcy złotych."
a poźniej takie nieudolne internetowe trole do niemiec na ogórki będą jeździć żeby płacić za swoją głupote
ale prawidłowo, niech giną w pocie czoła pomiędzy jednym a drugim ogórkiem

Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :
1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.
6. Nieodpowiedni tytuł tematu.
Pozdrawiamy
Administracja Forum.