MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Skill "Żelazny Golem" jest zbyt słaby.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sup. Myślę że znacie umiejętności graczy nabywane wraz z ich poziomami, prawda? Dodają one frajdy do gry, jednak jedna z nich... Jest o wiele słabsza i mniej warta uwagi od pozostałych, nie mówiąc już o tym że trzeba czekać na nią aż 20 minut - mówię o żelaznym golemie. Ta umiejętność przywołuje golema na minutę, ten wykopuje bloki w tempie nieco wolniejszym od "blok/sekundę", co oznacza że jest w stanie wykopać maksymalnie 50 bloków w ciągu swojego życia. Trochę mało jak na umiejętność na 15 poziom. Dla porównania, uderzenie piorunem jest w stanie wykopać kilkaset bloków jeśli trafi się nim w dobrym miejscu (na dnie kopalni), a trzeba na niego czekać tylko 10 minut.

Chciałbym zaproponować wzmocnienie tej umiejętności, aby dało się ją porównać do pozostałych. Moje propozycje rozwiązań brzmią następująco:
#1 Skrócenie czasu oczekiwania z 20 minut do 5 minut;
#2 Przyśpieszenie tempa wykopywania materiałów przez Golema poprzez zwiększenie jego prędkości wykopywania lub dania mu możliwości wykopywanie metodą "Twardej ręki" (legendarnego enchantu), jeśli to możliwe.

Oczywiście podkreślam że odnośnie moich propozycji, chcę aby jedna z tych dwóch została wybrana i zrealizowana.

Poza tym, myślę że Golem powinien rownież uzyskać brak możliwości zaatakowania przez gracza, jednak jeśli powodowałoby to brak możliwości zabijania "Przyjaciół", niech golem otrzyma dużo większą ilość zdrowia (np. 1000 HP zamiast 100), aby gracze go bezmyślnie nie zabijali. A wiem że mają do tego tendencje, sam myślałem na początku że tego golema się zabija, więc ten no... xd
Dodalem golemowi niesmiertelnosc i niewrazliwosc na ciosy, w kwestii skilla nic sie nie zmieni z tych zaproponowanych, dziala tak jak powinien aby nie generowac zbednych obciazen.
Dodalem mu tez tez 50% szans na wygenerowanie explozji podczas kopalnia.
Zobaczyłem efekty i redukcję czasu oczekiwania Golema i Chmury Bogactwa. Satysfakcjonujące zmiany, dobra robota.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie