MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Skarga na gracza: JezusZNazaretu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Twój nick z gry: slavehehe
Nicki osób posądzonych: JezusZNazaretu
Najdokładniejsza data zdarzenia: 17-19.08.2019
Opis zdarzenia:

Zacznę od samego początku.
Siedzę ze znajomym na serwerze, i staramy się zawołać ludzi do naszego sklepu poprzez różne sposoby, czy to zachęcanie do kupna, czy też pisanie innych chwytliwych sloganów - no i tu się rozpoczęła moja przygoda z tym oto panem.
Jako osoba która wie coś na temat serwerów, o tym jak działają, jak ich ekonomia funkcjonuję, i jak gracze powinni się zachowywać, otwarcie popieram zachowanie pana JezusZNazaretu, w punkcie poprawiania ludzi i uciszania ma odemnie wielki plus, ale popłyńmy trochę głebiej w temat. Otóż podczas reklamowania swojego sklepu*, dostaliśmy wiadomość od pana JezusZNazaretu, żebysmy tak nie spamowali, dziwne, bo wysyłalismy wiadomości w dużym odstępie czasowym jak na normy serwerowe. Natomiast on, pod nagonką 2 osób o których nie wspomnę, zaczął nam wmawiać że odstęp czasowy może być zmniejszony jeżeli osób jest mniej na serwerze i czat nie jest wypełniany nowymi wiadomościami (ubrałem to w swoje słowa), dodatkowo zaczął wymyślać przeróżne punkty z regulaminu, jak i sam zaczał wysyłać urywki z regulaminu które zaśmiecały większość czatu, ale mniejsza, to jescze było to przeżycia. Najbardziej jednak zaczęło mnie, jak i mojego kolege wkurzać to jak się ten pan rządzi. Nie ma on jakichkolwiek permisji na serwerze, bo jest zwykłym graczem, ale jako iż ma niejaki "kontakt" facebookowy z adminstracją, to nam załatwi bany - za "kopanie na AFK-u". Zastanawialiśmy się o co chodzi skoro nie kopiemy na AFK-u ani nic, tylko normalnie sobie kopczymy, ale na to jednak nie dostaliśmy odpowiedzi. Dodatkowo, straszenie gracza, że "będzie miał bana" jutro/dzisiaj/w jakimkolwiek czasie, nie powinno mieć miejsca. Głównie dlatego postanowiłem złożyc na niego skargę, strasznie graczy banicją nonstop, powinno być karane mutem na zawsze. Przez to w jaki sposób straszy i traktuje siebie jako kogoś więcej, wiele osób nie ma prawa nic się odezwać złego (oczywiście w normach), posiadać takowego nicku (przykład: jakiś gracz dał sobie nick Stary777, a JezusZNazaretu od razu mu mówił, żeby zmienił albo bana dostanie - w międzyczasie grając na nicku "Jezus z Nazaretu" który może być mega obrazliwy dla katolików). Proszę o interwencję w tej sprawie, i dziękuje za czas poświęcony na przesłuchanie.

Dowody: https://imgur.com/Q1r4AUc
Sugerowany wymiar kary: Jako iż chłopak ewidentnie coś próbuje, nie chcę by dostał jakiegokolwiek bana, aczkolwiek taki solidny mute na tydzień według mnie by wystarczył.
Serwer: minefox.pl - Skyblock

2 poprawki bo było parę błędów, i złe słowa napisane.
Screeny są kompletnie nieadekwatne do treści skargi. Prawdą jest to, że nick ,,Stary777" nie jest niczym złym, ale to tak samo jak JezusZNazaretu. Gracz gra tu od dłuższego czasu i nikomu szczególnie nie przeszkadzał nick. Sam nie rozumiem co jest w nim złego, równie dobrze może być to GrzesiekZKrakowa. Co do ,,upominania graczy" - każdy ma prawo upomnieć gracza, jeśli ten w jakiś sposób złamie regulamin w czasie nieobecności administratora. Jeśli chodzi o Twoje zachowanie to sam nie świecisz przykładem. Groźby, że po banie wbijesz na VPN, reklamowanie serwerów, ciągłe wulgaryzmy. Dziwisz się że to komuś przeszkadza? Co do wymyślania sobie punktów z regulaminu przez Jezusa to kolejna rzecz na którą nie dałeś żadnych dowodów. Mimo, że gracz was upomina nie znaczy, że jest nietykalny. Wystarczy spojrzeć tutaj: http://minefox.pl/bany/history.php?uuid=...&from=bany

Same dowody są przycięte, co z góry uprawnia mnie do odrzucenia Twojej skargi.

http://mineserwer.pl/Temat-WZÓR-SKARGI-C...żyć-skargę
1. Pierwszym krokiem do złożenia skargi jest posiadanie odpowiednich dowodów oraz poparcie ich o konkretne punkty regulaminu serwera. Dowodami mogą być zrzuty ekranu z gry (cały ekran), nagrania wideo lub inne wiarygodne treści. Skargi składamy tutaj

[Obrazek: 66b53c632f311.jpg]
Przekierowanie