Witam.
Chciałbym zaproponować fajną rozrywkę na serwer, a mianowicie licytacje. Polegałoby to na tym, że jest ustalony dzień, w którym ktoś wyższy rangą przeprowadzałby licytację na wyjątkowy item. Na przykład jakiś kilof wydajność 6 czy coś. I taki item byłby tylko jeden na cały serwer. Oczywiście nie wiem czy by się to udało, ponieważ niewiele osób ma np. powyżej 20k$ żeby brać w tym udział, ale nie musiałyby to być jakieś op itemki za aż taką sumę. Według mnie można spróbować takie coś zorganizować.
Wyjątkowe przedmioty na skyblocku nie są kupywane za pieniądze, tylko zdobywane. Moim zdaniem jakby już miałby być jakiś kilof wydajność 6 (op), to musiałby być zdobywalny w jakimś trudnym queście. Każdy potrafi kupić sobie pieniążki za SMS, ale nie każdy potrafi zabić jakiegoś ciężkiego bossa. Mowa o mf oczywiście.
Z kolei dla mnie większy sens miałoby to wtedy kiedy takie licytacje/aukcje prowadzili sami gracze wówczas wtedy wystawiali by różne rodzaje itemów, a gracze by licytowali się i największa cena by zgarnęła ten item co moim zdaniem "ożywiłoby" handel.
Hmm op itemy na ms'owym skyblocku są po podwodnym update

Zreszta itemy w nim będą jeszcze dodawane. Co do samego pomysłu wprowadzenia licytacji - ciekawa propozycja i jestem jak najbardziej na
tak. Jeśli chodzi o Ms'owego skyblocka raz na jakis czas zwykla licytacje mógłbym przeprowadzić - może nie na jakis op item ale można dodać itemy które są osiągalne w grze np. z dedykacją
Przykład:
Królewski Skyblockowy topór Szuno07
Co do wprowadzenia tego w sposób automatyczny - może być to lekko problematyczne. Byłby to kolejny update a jak wiadomo na msie jeszcze dobrze nie jest wporowadzony ostatni update :/
Temat moim zdaniem jak najbardziej fajny i godny uwagi.
Co do wypowiedzi McTrawaPl to również jestem za tym aby gracze mogli sami wystawiać dany Item na licytację. Na pewno wprowadziłoby to sporą ilość graczy w większy udział w chacie i ogólnie społeczności. Ale podoba mi się również propozycja szuno. Fajnie by było jakby raz na jakiś czas był na licytację np. Magiczny Kilof Hefajstosa od <...>.
Może wypowiem się tutaj co do Ms'owego skyblocka. Jak już wspominałem pomysł dość ciekawy lecz ze względu na aktualne plany na skyblocka a także czas nie tylko mój automatyczne wprowadzenie licytacji może być lekko problemaatyczne, lecz zobaczymy co da się zrobić. Co do aukcji jakiś itemków dedykowanych, całkiem możliwe, iż wejdzie to w życie. Zobaczymy jak gracze zaregują na zmiany bo to ich one dotyczą a tryb jest dla was nie dla nas

Okej, rzeczywiście wprowadzenie licytacji mogłoby być aktualnie problematyczne. Co do tych dedykowanych itemków ja byłbym chętny

. Możecie spróbować kiedyś takie coś zrobić i zobaczymy czy graczom by się to spodobało.