MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Kille-przedmioty
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, odkąd pożyczyłem konto GlenixPL zacząłem grać na trybie wojownicy dusz. Przychodzę z propozycją odnośnie killi oraz przedmiotów.
Argument: (sytuacja z gry) Gracz nie posiadający seta zabija gracza z setem w tej sytuacji jest jeszcze jedna osoba ktora nieangażuje się w bitwe w momencie kiedy gracz 1 (brak seta) zabija gracza2 (posiadający seta) wkracza i zabiera mu połowę niejednokrotnie całość jego łupu z zabójstwa
Kieruję to ponieważ niejednokrotnie zaobserwowałem takie zjawisko w podane wyżej
Propozycja: Napisanie skryptu/pluginu w którym przedmioty z zabicia innego gracza niech trafiają bezpośrednio do jego ekwipunku a w momencie jego braku wysypywały na ziemię. Tak jak jest to np z /uzbrojenie /narzedzia w którym w momencie kiedy jest miejsce rzeczy trafiają do ekwipunku a kiedy go brak trafiają na ziemię.
Wiem że pomysł może mieć wady takie jak (sytuacja) 2 graczy zabija 1 z przedmiotami a killa zalicza ktory go zabil i tylko jeden z nich dostaje przedmioty.
Mam nadzieję że administracja rozważy propozycję
Pozdrawiam
tak, natomiast kolejnym twoim watkiem bedzie zablokowanie dobijania graczy. Bo przeciez taki gracz uderzyl kogos tylko raz i zdobyl wszystkie przedmioty zabitej osoby...
Jedyny problem jaki tu widze to wielka organizacyjna porazka. WD to tryb druzynowy, a nie wielka improwizacja boskiej jednostki. Aktualnie ten tryb zatracil swoj sens.

Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie