MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Ochrona po zabiciu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam. Jak wiadomo na trybie Wojownicy Dusz występuje ochrona dla nowo zalogowanych oraz nowo zabitych. Wszystko by było fajnie gdyby nie to, że osoba mająca ochronę może cię bić a ty jej nie.. Ile razy tak było, że atakujesz kogoś w bazie respi się ta osoba i zaczyna cię bić zabierając ci przytym sporo serc ( no nie ukrywajmy trochę ta ochrona trwa). Stąd moja propozycja na zmianę tego:
Niech podczas ochrony gracz, który ja posiada nie może bić przeciwnika ani osoba nie może bić gracza z ochroną
Nie zapomniałem o sytuacji przy kamieniu dusz. Można to zrobić tak. Po prostu zasłaniać osobę która niszczy kamień albo zostawić przy kamieniu tak jak teraz czyli osoba mająca ochronę może cię bic.

Prosze o wypowiedź graczy z wd co o tym myślą.
Pozdrawiam.
Temat wiele razy poruszany i uważam, że nie ma sensu znowu tłumaczyć tego samego.

http://mineserwer.pl/Temat-Bug-Ochrona-p...ht=ochrona

Tutaj wszystko wytłumaczone. 10 sekund spędziłem na wyszukaniu tego.
Zaslanianie kamienia swoim cialem...
Lepszego pomyslu dawno nie widzialem, szczegolnie jak przy kamienu stoi gracz ze zlotym kilofem.

(01-June-2019 21:28:36)Nisooo napisał(a): [ -> ]Niech podczas ochrony gracz, który ja posiada nie może bić przeciwnika ani osoba nie może bić gracza z ochroną
I w ten sposob robimy kolejne ulatwienie dla osob z boskimi. Gracz ktorego kamien atakujemy przez kilka sekund nie moze nas bic. Dzieki temu nie dosc ze mozemy niszczyc kamien, to jeszcze uciec na bezpieczna odleglosc.
Swoja droga od poczatku jest to raczej zabezpieczenie przed nadmiernym expieniem na bezbronnych graczach nizeli ulatwienie obrony kamienia.

Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.
6. Nieodpowiedni tytuł tematu.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.
Przekierowanie