MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Propozycja puli nagród dla Bossa questów dziennych
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sup.
Dowiedziałem się, że drop do Bossa nie jest jeszcze wprowadzony, więc postanowiłem zaproponować nagrody, jakie będą mogły mieścić się w skrzyni z takiego bossa.

Więc... Skoro to jest Boss misji dziennych, moim zdaniem nienajgorszym pomysłem byłoby wdrożenie do takiej nagrody coś, co głównie wspomoże gracza w expieniu, nieprawdaż? Oto pula przedmiotów, jaką bym zasugerował:

-x1 Zwój doswiadczenia 30% (5%)
-x1 Zwój doswiadczenia 50% (5%)
-x1 Zwój obrazen 30% (5%)
-x1 Zwój obrazen 50% (5%)
-x10 Smocza moneta (5%)
-x1 Ksiega doswiadczenia +20000 (5%)
-x1 Ksiega doswiadczenia +50000 (5%)
-x1 Ksiega doswiadczenia +100000 (5%)
-x1 Ksiega doswiadczenia +200000 (3%)
-x1 Ksiega doswiadczenia +500000 (2%)*
-x1 Ksiega umiejetnosci +1 (5%)
-x1 Ksiega umiejetnosci +2 (5%)
-x1 Ksiega umiejetnosci +3 (5%)
-x1 Szescienny Diament (5%)
-x1 Szescienny Emerald (5%)
-x1 Szescienny Rubin (5%)
-x5 Skrzynia Przepustek Katedry (5%)
-x5 Skrzynia Przepustek Otchlani (5%)
-x64 Mieso (10%)
-x3 Skrzynia Gemow (5%)

*Nie jestem pewny czy ta księga powinna mieć 5%, w końcu 500K dla niektórych to cały level praktycznie, dlatego jeśli 5% to za dużo, zasugerowałem 3% dla 200K i 2% dla 500K

Na końcu dałem jakieś tam gorsze itemki dla wyrównania, w stylu tego kto te skrzynki projektuje. Aczkolwiek tak się ten zestaw prezentuje z mojej strony, mam nadzieję że okaże się to być użytecznym wątkiem.
Co do ksiąg doświadczenia, proponowałbym tak:
20k - 5%
50k - 4%
100k - 3%
200k - 2%
500k - 1%
Bo nie oszukujmy się, patrząc na dropy jakie zaproponowałeś wynika z tego, że Księga Doświadczenia +500000 wydaje się najlepszym przedmiotem z wymienionej w tytule skrzyni. To samo się tyczy ksiąg umiejętności oraz zwojów doświadczenia/obrażeń
Księgi umiejętności:
+1 - 5%
+2 - 4% (3% - w ostateczności, gdy to będzie za dużo)
+3 - 3% (1% - w ostateczności, gdy to będzie za dużo)
Zwoje doświadczenia/obrażeń:
+30% - 5%
+50% - 4% lub 3%
Do niczego więcej nie mam się co ,,przyczepić''. Reszta wydaje się na mój gust przemyślana Smile
(31-March-2019 14:46:53)skydiks napisał(a): [ -> ]Co do ksiąg doświadczenia, proponowałbym tak:
20k - 5%
50k - 4%
100k - 3%
200k - 2%
500k - 1%
Bo nie oszukujmy się, patrząc na dropy jakie zaproponowałeś wynika z tego, że Księga Doświadczenia +500000 wydaje się najlepszym przedmiotem z wymienionej w tytule skrzyni. To samo się tyczy ksiąg umiejętności oraz zwojów doświadczenia/obrażeń
Księgi umiejętności:
+1 - 5%
+2 - 4% (3% - w ostateczności, gdy to będzie za dużo)
+3 - 3% (1% - w ostateczności, gdy to będzie za dużo)
Zwoje doświadczenia/obrażeń:
+30% - 5%
+50% - 4% lub 3%
Do niczego więcej nie mam się co ,,przyczepić''. Reszta wydaje się na mój gust przemyślana Smile

Miej świadomość tego, że KAŻDA księga w innych skrzyniach, np. skrzyni BOGÓW ma 5% szansy na drop, nawet ta z 200K expa (zobacz w grze sam). Dlatego zostałem przy tym toku myślenia i niczego nie zmieniałem, jednak stwierdziłem że księga za 500K expa może być po prostu zbyt wartościowa żeby została przy 5%. To samo ze zwojami itd.
Marzcie dalej o takich nagrodach za tak trywialne wyzwanie które przedewszystkim wymaga "czasu" Big Grin Żadnych księg 500k też na pewno nie będzie, to samo z umiejetnosciami Tongue
Idąc tym tempem, pewnie w przyszłości za wprowadzenie jakeigoś hiper bosa będziecie chcieli jako nagrode za pokonanie moda lub operatora xD

Porównywani do skrzyni bogów mija się z celem bo żeby zdobycie do niej klucza kosztuje znacznie więcej pracy/szczęścia niż zrobienie 7 dziennych questów Tongue
ale sporo wykorzystalem i cos dorzucilem, skrzynia zrobiona drop skonfigurowany, nagroda za bossa dziennego rowniez!

powodzenia.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie