MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Znikający smok v2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam

Smok nadal znika z mapy.
Na 5 polowań 2 zakończyły się zabiciem smoka, zabijany w 2 osoby.

Mam nagranie z jednego nie udanego polowania, podobno można liczyć na zwrot jajka, tylko w którym miejscu to zgłaszać lub do kogo?
Na żaden zwrot nie ma co liczyć, ktoś Cię oszukał. Co w związku z tym proponujesz bo w zakresie zachowania smoka nic się nie zmieni.
Jeśli Ty lub gracze macie jakieś propozycje zmian to je przedstawcie a zostaną wprowadzone.
Zauważyłem, że na serwerze działa aktywny despwan wrogich mobów w pewnej odległości od gracza. Może smok również pada jego ofiarą, bo jest to spawnowany przyz skrypt i być może jest traktowany jako zwykły wrogi mob.

Może pod tym kontem należy to sprawdzić. Nadać smokowi imię z nametag'u?
Smok ma nadane imie i nie jest spawnowany skryptem więc to nie to. Najczęściej odlatuje i podobno czasem wraca po długich godzinach...
(18-March-2019 13:56:00)Admin napisał(a): [ -> ]Smok ma nadane imie i nie jest spawnowany skryptem więc to nie to. Najczęściej odlatuje i podobno czasem wraca po długich godzinach...

pytanie, czy komukolwiek chciałoby się czekać kilka godzin na utraconego smoka i czy mieli by na to czas. w końcu tu mowa o godzinach a jednak smoka nie tak łatwo jest wyfarmić.
zacznij czytać cały wątek ze zrozumieniem zanim się w nim wypowiesz....
ale ze smoka który odleciał po zabiciu nie dropi ulepszaczy, a więc trochę smutek nawet jak wrócą .Chyba, że już to naprawiliście
Prawdopodobnie smok ucieka ponieważ ustawi sobie on target na gracza, który przyszedł on sobie do krainy. Gdy on wróci na spawn smok może nas nie zauważyć i polecieć sobie na wakacje.

W nocy gdy nikogo nie było zabiłem 7/7 smoków bez problemu.
Przekierowanie