MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Pytanie dot. Owiec
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Witam,
Otoz od pewnego dnia zacząłem grać na SkyBlocku. Kupiłem kilka kluczy i z tego wypadło mi Mob Grinder’y i proszki owiec. Otoz dzisiaj chce Wam zadać kilka pytam może dla niektórych będą łatwe,
1. Jak mam Mob Grinder o nazwie ,,Pig Spawner,, i Proszek Owcy to jak nałożę ten proszek ba Mob Grindera to będą mi się respic owce czy tylko dotyczy Świń?

2. Jak będę budował owczarnie Automatyczna to jak zbuduje z furtek (Nwm jak to określić) I na tych furtakch nałożę lave i gdy z góry będą spadać owce i gdy owca będzie miała obrażenia przez lave i spadnie na ziemie to od razu wyleci wełna czy ona będzie sie palić i nie wyleci wełna ?

Pozdrawiam
1. Jeśli postawisz spawner bądź jak wolisz grinder, to będzie on domyślnie respil świnie. Potem jeśli klikniesz na niego prawym przyciskiem myszy trzymając w ręce proszek owcy, to będzie on respil owce, i możesz to zmieniać do woli jakim chcesz proszkiem. (proszek jest jednorazowy)
2. Nie wiem o jaką dokładnie owczarnie chodzi, ale jesli chodzi o taką z pistonami to mam taką owczarnię i u mnie jest to zrobione tak, że 20 kratek pod miejscem skąd lecą owce jest lawa na furtkach, pod lawa 5 wolnych kratek w dół i lejki. W ten sposób 99% mięsa jest przepalone i wełna też leci. Jak wejdę rano na skyblocka dam screena.

A i pamiętaj, że owce świnie krowy kurczaki spawner respi tylko na trawie.
P.S gram na MineFox więc możesz mnie nie kojarzyć, ale to ten sam SkyBlock tylko na innym serwerze.
Dzięki za pomoc !

Chodzi mi o to ze jest taki zbudowany prostokąt w górę 11x5 i gdy postawie na środku tego prostokąta spawner a w środku tego będą furtki a na furtkach będzie Lava i gdy będą owce spadać i gdy zachacza P lave i spadną w dół na hopery i będą się palić albo zginą czy wypadnie wtedy wełna ?
Niestety jestem wzrokowcem, musiałbyś mi to zilustrować. Tak jak napisałem - rano pokaże ci jak ja to zrobiłem.
Okay to ja Tobie tez wyślę screena wieczorem albo i zaraz lub popołudniu
Gdy owca spadnie na hopery i będzie się palić to zginie na nich, wyleci i mięsko i wełna.
Okay thx a ma ktoś pomysł jak zrobić żeby te owce się respily bo podobno potrzeba trawy a Nwm jak to zrobić żeby się zrespily i poleciały do lavy
Owca respi się na trawie, na której położona jest płytka naciskowa(kamienna), która aktywuje piston popychający jakiś blok, który spycha owce właśnie z tej trawy. Potem owca leci w dół do lawy. Jeśli nie rozumiesz, ok. 16 podeślę ss.
Ale tez miałem taki pomysł tylko ze zniszczy ta płytkę blok
Właśnie nie, owca to zwierzę która jest ciut wyższa niż 1 blok, więc piston kratkę nad płytka ją zepchnie, nie naruszając płytki. Spójrz: http://wrzuc.se/i/5c7bfa8773ed4

Poza tymi przekaźnikami nie potrzeba redstone. Tak będzie działać.
Stron: 1 2 3
Przekierowanie