MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Zmiana klasy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć, zauważyłem, że zmiana klasy jest dosyć uciążliwa i wnerwiająca, po portal zaczyna działać dopieto po kilku sekundach. To bardzo irytujące kiedy np zauważasz skryto i szybko musisz zmienić na pyra.
Mam pomysł żeby była dostępna komenda /zmiana, dzięki której będzie można zmienić klasę oraz będzie tepała do bazy, czyli to co robi portal. Oczywiście nie będzie można używać jej podczas walki a natychmiastowy powrót do bazy nie jest cheatem, ponieważ reloganie też wraca cię do bazy.
Nie to samo bo przy wylogowywaniu jak ktos Cie uderzy to zostaniesz zabity, w tym przypadku po prostu nie zostaniesz teleportowany. Portal jest jedynym sposobem zeby zmienic klase i nie widze sensu zbytnio tego zmieniac. Przeciez kto normalny zmienialby klase co chwile...
Przyznaj ze chodzi Ci po prostu o komende na szybkie wracanie do kamienia, co natomiast moze prowadzic do zbyt duzych nadużyć. Przykład? Niszczenie kamienia.
To no to czekałoby się sekundę lub 2 na teleport, nie widzę ptoblemu. Zawsze krócej niż w portal. Nie chodzi mi o zmienianie klasy co chwilę, tylko szybsze zmienienie klasy w razie potrzeby
Oczywiście ,że jestem NIE tak jak już napisał szumiel chodzi Ci o szybkie oranie do bazy lub ochronę kamyka. Wszystko dobrze działa i nie ma co ruszać.
Po pierwsze:
Zmodyfikuj plugin opowiadający za WD + połącz go z pluginem odpowiadającym za AntyLogout aby taka komenda w ogóle działała Smile Co raczej ty tego nie zrobisz a SzybkiBanan nie ma czasu na takie rzeczy.
Po drugie:
Jeszcze jeden dobry przykład który napisał szumiel czyli to że jak niszczysz komuś kamyk to jak zauważysz jakiegoś wroga który idzie mógłbyś użyć szybko tej komendy i nie ponieść śmierci.
I jeszcze to co napisałeś: "To no to czekałoby się sekundę lub 2 na teleport, nie widzę problemu". OK fajnie mogło by się czekać nawet i 10, ale no tak jak napisałem w podpunkcie pierwszym to raczej nie możliwe Smile

Pozdrawiam!
Deltaron
CZY DO WAS NIE DOCIERA, ŻE JAK SIE LOGASZ (co trwa 0,5s) I TAK PÓŹNIEJ RESPISZ SIĘ W SWOJEJ BAZIE?
Przekierowanie