MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Nowa edycja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, mam pytanie do administracji - kiedy przewidywana jest nowa edycja? (Mam nadzieję, że jak najpóźniej).
Kolejne pytanie - czy $ zostaje na koncie, pomimo rozpoczęcia nowej edycji?
$ nie zostają nowa edycja czyli wszystko od nowa a jeśli dobrze znam sprawę już są prowadzone prace Smile.
... właśnie droga nasza administracjo przemyślcie ten ruch z utratą

Może warto zatrzymac graczy którzy grają codziennie ...

Konta wysypy owszem usunąc czy staty lecz osób nie aktywnych .... wiadomo na czym polega minecraft grasz zdobywasz a tu ooo od tak grajta od nowa ...
Gdyby niczego nie usuwać do nowa edycja nie ma sensu. Nowa edycja - nowa przygoda - wszystko od nowa
(01-December-2018 19:27:11)esmak napisał(a): [ -> ]... właśnie droga nasza administracjo przemyślcie ten ruch z utratą

Może warto zatrzymac graczy którzy grają codziennie ...

Konta wysypy owszem usunąc czy staty lecz osób nie aktywnych .... wiadomo na czym polega minecraft grasz zdobywasz a tu ooo od tak grajta od nowa ...

Oke, popatrz na taką historyjkę:

Dawno, dawno temu, za górami, za klockami, żyła sobie na serwerze Ania. Grała ona bowiem na SkyBlocku, gdzie wyspy unosiły się w powietrzu. Nagle przyszedł wielki wybuch i rozwalił cały krąg wysp w tej krainie. Nastała nowa edycja! Wszyscy musieli tworzyć wszystko na nowo. Ania wobec tego faktu czuła się szczęśliwa. W końcu mogła na nowo rywalizować ze swoim bratem o najlepszą wyspę na świecie. Pięć miesięcy potem, liczba osób na świecie SkyBlock zmniejszyła się (przeszli oni do innego wymiaru). Kilka miesięcy po tym wydarzeniu nastał nowy wybuch i nowa edycja świata, jednak coś w tym zdarzeniu było nie tak jak powinno było mieć miejsce. Ania zauważyła, że po nowej edycji jej wyspa została zniszczona a ludziom, którzy przebywali tam codziennie wszystko zostało. Z rozpaczy, że straciła efekt, na który pracowała wcześniej opuściła raz na zawsze wymiar SkyBlock i nigdy więcej tam nie wróciła.

Jakie z tego wnioski? Każdy musi mieć równe szanse, nie tylko ci co grają, lecz także ci co byli mniej aktywni Smile

Dobra a teraz odkładam historyjki i pora na prawdziwe wyjaśnienie.

Nowa edycja to nowa edycja, czyli czas w którym WSZYSTKO powstaje i zmienia się na nowo. Oprócz nowości MUSI być tam reset wszystkiego, inaczej byłaby to zwyczajna aktualizacja z dodaniem zwyczajnych nowości. W nowej edycji najczęściej nowości przekładają się na zasady gry i ekonomię, więc nie wolno wdrążać takich aktualizacji bez resetu wszystkiego, gdyż wtedy tryby straciłyby swój unikalny sens.

Odpowiadając na pytania zawarte w temacie:

1) Nie wiadomo, podpytam się jeszcze i na pewno dostaniecie stosowne informacje w tym wątku:
http://mineserwer.pl/Temat-Projekty-Tryb...rowni-2018

2) Nie sądzę. Dolary jak i wszystko są zawsze kasowane podczas nowych edycji
Dobra ... ja wszystko kumam ... kiepski argument kolego bo połowa jak nie 70 % gracy na sky block nie ma odblokowanego netheru czyli .... nie aliczyła zadań ... dalej... staty hmmm ilość dni widac kto walczył o miejsca a reszta płotki ... ale powodzenia ...

wieksza czesc graczy wpada tu jak moja 9 letnia córka nowy serwer hmmm 5 min nara ... i tyle

pozdrawiam tatuś który został a córka obraca 100 innych srwerów
Nowa Edycja - ,, Wszystko od Nowa'' wiec poco zatrzymywać Kase by po 1 dniu powrocily golemiarki bez zbierania na nie ?
Jestem za by wszystko było od Nowa może wkońcu ktoś kupi coś ze sklepu i nareszcznie Kopalnie Dodatkowe będą miały sens.
... nie wiem mam ... mam golemiarkę i szczerze wiecej kasy mam ze sklepu is warp esmak wiec ... dalej cały sklep jest efektem 1 rooku zbierania itp wiec ...
Postaw się w sytuacji nowych graczy. Wchodzą, patrzą - nowa edycja, mam szansę coś osiągnąć, może nawet wbić topkę. W takiej sytuacji gracz chętniej zostanie na serwerze, aniżeli jeśli będzie tuzin osób, które mają już wszystko.
Na pytania odpowiedział Ajron, więc już robić tego nie będę.

Najlepiej definicje nowej edycji podał ralin:
Cytat:Gdyby niczego nie usuwać do nowa edycja nie ma sensu. Nowa edycja - nowa przygoda - wszystko od nowa

Co do nowej edycji to nie ma różnicy kto ile gra, jak gra i co ma. Wszystko bez wyjątku zostaje resetowane (Wyspy, dolary, staty itp.).
A z tego co wiem narazie nie ma planowanej nowej edycji (Bynajmniej ja nic nie słyszałem)
Tak jak także powiedział Ajron, każdy musi mieć równe szanse i żadna wyspa napewno przy nowej edycji nikomu nie zostanie.

Widzę, że z tego tematu robi się ogromna dyskusja, więc myślę, że można zamknąć wątek.
Przekierowanie