18-August-2015, 13:59:50
1.Problem mojego minecraft'a:
Witam , gdyż często ostatnio gram na Wojownikach Dusz i zauważyłem że pojawił mi się problem który bardzo mnie irytuje , między innymi to jest zacinanie się klawisza ,,W,, np.
*Kiedy biegnę do yellow i trzymam ,,W,, 5,9sek i puszczam to jeszcze przez dwie sekundy idę ale nie biegnę
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego ?
2.Problem z mechanizmami szczursgg
Kiedy prowadziłem lekcje redstone dla szczursgg pojawił się dziwny błąd , między innymi gdy szczursgg zrobił bramkę pamięci to ona cały czas zostawała w stanie 1 , moja zaś była zbudowana w taki sam sposób i była w stanie 0 .
3.Redstone
Kilka użytkowników naszego pięknego forum myśli że jak coś jest małe jest i jest zbudowane w niechlujny sposób to jest niepotrzebne , a tak nie jest jak każdy wie schludny mechanizm to też liczy się opóźnienie :
Każda(y):
*Czerwona pochodnia 0,1sek
*Przekaźnik 0,1 sek
*Komparator 0,1sek
*Lampa 0,1sek
I prawie wszystko 0,1sek !
A np. jak mechanizm jest poplątany występuje większa szansa że jest szybszy , budowanie mechanizmów nie wiąże się tylko z minecraft'em ale również z matematyką i techniką . Matematyka pozwala korzystać z systemu binarnego bo przecież redstone ma tylko dwa stany a nie dziesięć jak system zapisu liczb dziesiątkowy -decymalny . Technika dostarcza nowych schematów mechanizmów które można przenieść do minecraft'a .
Gdyby np. coś z redstona zbudował jakiś np. pomocnik + to by dostał z 20+ , a jak zbudował by to nowy gracz nie dostał by nawet 10+ . Chodzi tu też o sprawiedliwe traktowanie różnych osób , rozumiem że pomocnik+ jest wyżej niż gracz ale jeżeli gracz zbuduje coś lepszego pod pewnymi poglądami to dlaczego ma dostać mniej plusów niż pomocnik który zbudował coś gorszego ??
4.Nieczytanie wątków a pisanie gówna !
Nie którzy gracze nie czytają wątków tylko piszą gówna np.
świetny pomysł
poco to komu
Itp !
5.Ciągły spam w off-topic !
Dlaczego posty z off-topic pojawiają się jako nowe ?
Moim zdaniem nie powinno tak być
6.Minefox.pl
Będę walczyć całą siłą żeby administracja zrobiła coś w końcu z tymi cheaterami na pvpkit i pvp . Ale mało tego tam administracja jest tylko do grania na sv ! Nie to co jak na Mineserwer.pl że admini sobie chodzą po trybach i banują osoby łamiące regulamin !
7.Możecie ?
Zamiast SG na MineFox.pl przydało by się blits Sg !
Dużo graczy gra w Sg na mf a na ms w ogóle nie ma jak pograć na B SG !