Witam!
Ostatnio wraz z graczami na Sky Blocku zauważyliśmy, że jest coś nie tak z Obrońcami bramy do areny gigantów, a mianowicie o wiele rzadziej się respią, praktycznie w ogóle.. Tak samo z dropem z nich. Gracz izardhi zabił ich 30 i nie dropnął mu ani jeden klucz. Czy jest to celowa zmiana czy też jakiś bug?
[21:57:53] [Client thread/INFO]: [CHAT] (G) hajdek123 » giganty sa otwarte?
[21:58:04] [Client thread/INFO]: [CHAT] (VIP) Maciewek » a czemu mialyby byc zamkniete?
[21:58:21] [Client thread/INFO]: [CHAT] (G) hajdek123 » bo zabilem 20 straznikow i mam 0 kluczy
[14:22:05] [Client thread/INFO]: [CHAT] (VIP) izardhi » zmniejszyli droprate kluczy do gigantow czy co jest xD
[14:22:37] [Client thread/INFO]: [CHAT] (VIP) izardhi » ale oni nic nie dropia
[14:22:42] [Client thread/INFO]: [CHAT] (VIP) izardhi » 20 zabilem i nic
Żadna zmiana nie była przeprowadzana, gdyby coś takiego było na pewno informowałbym o tym w dziale SkyBlock.
Na jakim serwerze jest taka sytuacja? Któryś z opiekunów SB sprawdzi.
Również z moich obserwacji zaistniała takowa sytuacja, strażnicy bram przy Arenie Gigantów respią się bardzo rzadko a procent szans na klucz jest znikomy, nie wiem jak wygląda to na innych serwerach ale na MineFox zdarza się to często.
Strażnicy bramy nie respią się rzadko, podczas moich obserwacji pojawiali się tak jak mają, gorzej z dropem, podczas niskich tps'ów nie wypadało z nich praktycznie nic, więc postanowiłam zrobić restart Sb, po restarcie klucze zaczęły normalnie dropić.