MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Iceman, komenda /kill
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dobry, od razu przejdę do rzeczy bez przedłużania xd

Otóż na klasę Iceman nie oddziałuje nasz nowy boski przedmiot "Topór Tyranów" (Mowa tu o jego umiejętności odpychania przeciwników). Nie wiem czy jest to celowe działanie tej klasy, ale zgłaszam dla pewności.

Na trybie jest dostępna komenda /kill. Nie wiem czy celowo została odblokowana czy nie, ale przez to występują różne nadużycia. Gdy jesteśmy tak zwanym "mięsem armatnim" a ktoś nam atakuje kamień, w sekundę możemy się przenieść do naszej bazy, będąc nawet na drugim krańcu mapy zabijając się tą komendą. Dodatkowo teraz istnieje jeszcze ochrona pośmiertna, która dodatkowo powoduje, że z łatwością jesteśmy wstanie odeprzeć atak wroga, a nawet jesteśmy w stanie zabić go, gdyż on nie może nas bić.

To tyle.
Celowe to nie było, testowałem na suchym terenie i odrzucało bez problemu może na wodzie to zachowuje się inaczej, ale w takiej sytuacji nie ma wielkiego pola do manewru aby wszystko działało prawidłowo.

Natomiast w zakresie komendy kill czy samobojstwo to jeśli chcecie mogę zrobić że ginie się 10 sekund po jej wpisaniu.
@up a nie lepszym rozwiazaniem byloby zeby ochrona byla tylko kiedy gracz zostanie zabity przez innego gracza? Mialoby to wiecej sensu niz czekac 10 sek na samobojstwo.
Nie byłoby lepiej. Wystarczyłoby że spadnie podczas walki i zginie od fala, spali się, utopi się, zostanie wyrzucony za mapę i ochrona nie działałaby.
Przekierowanie