Witam
jak w tytule może warto było by dodać skrzynie endu przy kopalni w nether .... znajduje sie ona na spawnie czy w kopalni która stosunkowo nikomu nie służy bo tam łatwo sie dostać ale juz kopalnia na druga w nether zajmuje troszkę czasu .... a tam brak
Daje to do przemyślenia i ponwawiam prośbę aby w skupie w sklepie na spawn był netherrack
Dobry pomysł z tym enderchestem w netherze. Nie raz zdarzy się, że zapomnisz kilofa, łopaty albo potki z hasta. Samo dobiegnięcie do tej kopalni zajmuje +/- 4m na potkach speed II. Jak już wspomniałeś o skrzyni kresu to proponowałbym dać też na ./warp kopalniavip .
Co do netherrack'a w sklepie to jestem na TAK ponieważ leci to w ogromnej ilości.
hop hop administracja wiem ze temat literówek jest fajniejszy i łatwy do rozwiązania ale no nawet nikt nie porusza tematu ?
Co do Enderchest'a według mnie jest to bez sensu pomysł aby postawić go w tamtym miejscu. Przy 24h restarcie kopalni wystarczy że ktoś będzie miał pustą skrzynie i wyczyści tą kopalnię na dwa razy nie dając szans na zbieranie surowców przez innych graczy. Natomiast przy braku Enderchest'a albo komuś nie będzie się chciało iść tam ponownie i zostawi surowce dla innych graczy albo ktoś w między czasie też pójdzie w tamto miejsce i albo osoba sobie odpuści albo przyda się na coś PvP w tamtym miejscu

.... fakt ale jest ale ... restart kopalni co 2 godziny ..... w końcu moze mniej niż połowa graczy ma dostęp do netheru
Więc jeśli mało osób ma dostęp do nether'u to po co częściej restart? To jest teraz towar luksusowy który daje możliwość szybkiego powiększenia poziomu wyspy przy odpowiedniej ilości kwarcu więc przy restarcie 2h trzeba by było zmienić całą punktację bloków na wyspach. Przy obecnej edycji wydaje mi się że nie jest to możliwe dlatego że pozmienia to aktualną punktację wysp graczy i ktoś kto skupywał kwarc aby nabić level mógł by mieć pretensje w tej sprawie.
Dodanie enderchest'u do kopalni w netherze byłoby zbyt dobre, obstawiam że nic nie zostałoby dla innych graczy którzy też chcieliby pozyskać trochę bloków z owej kopalni, poza tym gracz który się tam wybiera, powinien tak zorganizować sobie eq, aby było miejsce i na narzędzia oraz bloki/surowce które chce zdobyć.