MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Kolejny problem z Fantomem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.
Dzisiejszego dnia postanowiłem kolejny raz zmierzyć się z epickim bossem - Fantomem. Zgłaszałem już kilka postów na forum, gdzie miałem pewne problemy z jego pokonaniem z wiadomych przyczyn (brak możliwości wyjścia z lodu itp.).

Do rzeczy - doszedłem do ostatniej trzeciej fazy fantoma, gdzie walczymy przeciwko jego mózgowi (jajko smoka) i mobami, które przyzywa za każdym razem, gdy je uderzymy. Boss, któremu zostało 10k hp w pewnym momencie mi zniknął. Jaja nie było w miejscu, gdzie go ostatnio biłem oraz na całej mapie, a pozostałe przyzwane moby były tam gdzie być powinny. Rezultaty? Straciłem przez to kolejną przepustkę na Fantoma, tym razem z powodu zniknięcia samego jaja, gdy miałem je praktycznie na wykończeniu.

Jeżeli jest możliwość zwrócenia tej przepustki i przeprowadzenie pewnych działań dotyczących bossa/mapy, to prosiłbym o jego ponowne rozwiązanie.

Dowód (Pod koniec zastosowałem się do polecenia z wcześniejszych postów i powróciłem na spawn):

Dziękuje i pozdrawiam.
Manga, jest tylko jedna przyczyna dla której jajko znika, a mianowicie jest podobna do przypadku Królów Demonów włącznie z Azazelem - za dużo mobów w jednym miejscu powoduje ich despawn. Jeśli przy jajku znikło dużo mobów zrespionych przez nie razem z nim, to będzie odpowiedzią na twoje pytanie. Porada na przyszłość: Zabijaj mimo wszytko te moby, aby więcej do takich akcji nie doszło. Mi też się to kilka razy zdarzyło, więc wiem jak jest.
@up
Problem jest tylko w tym, że na samym początku walki postanowiłem zrespić jak największą ilość mobów, którą zabiłem bardzo szybko. Gdy boss miał 15-20k hp, to koło jajka nie było dużo mobów, gdyż uderzałem wtedy samego bossa 1-2 razy, a następnie zajmowałem się mobami, które przyzwał, więc porównując tego bossa do Królów demonów (jak to wymieniłeś), to tutaj było zdecydowanie mniej przeciwników przyzwanych przez bossa, których to pokonałem w bardzo krótkim okresie czasu, więc odrobinę wątpię w to, żeby jajko Fantoma zniknęło z powodu zbyt dużej ilości mobów, skoro pokonywałem je systematycznie po jednym/dwóch uderzeniach w jajko.
Jeszcze krótka wypowiedź, odnośnie samego tematu - Bossa biłem na środku mapy, więc nie było możliwości, aby jajko zrespiło się za ścianą bądź w ziemi, skoro na początku walka przebiegała dosyć swobodnie.

P.S
Pragnę również zaznaczyć, aby istniejący lód na mapie został usunięty, gdyż w pewien sposób przeszkadza on w walce z bossem, a zanim usuniemy to wszystko przy jednym kliknięciu na lód, to podejrzewam, że dosyć dużo czasu minie zanim mapa będzie wolna od tego lodu.
Nie ma już limitu na ilość mobów na serwerze, więc ilość nie ma znaczenia i nic nie zginie, w jakis sposob wyrzuciles je za mape bo mozg zyje do tego momentu:
https://scr.hu/Rer4pN

poki nie ma zgloszonego konkretnego buga (bo to co wypisales to nieprawda) to zwrotu nie uznaje, szczegolnie ze z bledem tez nic nie zmienilem procz zamiany barrier na bedrock.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie