MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Instrukcja do użytku klejnotów?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sup.
Tak zastanawiałem się, skoro istnieje taki problem, że klejnoty na zbroję nie działają kiedy zbroi się nie zdejmie i nie przełoży do ekwipunku, to czemu by nie napisać ostrzeżenia w opisie klejnotów typu "Turkus" (który powinien być lazurem tak btw), "Ametyst" oraz "Topaz", które wybrzmiewałoby mniej więcej tak:

"Aby wzmocnienie za pomocą klejnotu powiodło się, musisz zdjąć z siebie fragment zbroi, przenieść go do ekwipunku i tam włożyć do niego klejnot." ?

Dodatkowo, jeśli to możliwe, czy dobrym pomysłem byłoby zablokowanie procedury, przed którą ostrzegałby opis klejnotu z zostawieniem informacji na czacie, że należy zdjąć z siebie zbroję? Czekam na opinię, sir.
jutro spróbuję napisać dodatkową funkcje w pluginie tak aby nie naruszała aktualnych klejnotów i weryfikowała czy jest klejnot wsadzany na założoną zbroję, wpisywanie informacji bedzie zbedne. Szczególnie że już na to troche za poźno gdy gracze mają klejnoty bez takich opisów Smile
Gracze posiadający sloty na klejnoty w zbroi i ów klejnoty są przeważnie kumaci, więc w sumie racja.

A odnośnie:
Cytat: Szczególnie że już na to troche za poźno gdy gracze mają klejnoty bez takich opisów
Nic nie jest perfekcyjne od tak. Przecież to zupełnie to samo jak ze starą i odświeżoną koroną nieśmiertelnych, da się przeżyć Wink
A skoro masz zamiar wprowadzić blokadę tej procedury to faktycznie nie jest to specjalnie ważne, żeby opis dodawać. Powodzenia :>
tylko chwila chwila, teraz testowalem to co zostalo zgloszone i dziala... mam zbroje na klacie klikam klejnotem i wklada do niej klejnot bez problemu.
Wkłada klejnot, ale nie wlicza dodatkowych bonusów, Czyli np. masz zbroję z protem 80 i włożysz do niej klejnot Ametystu +8 nosząc ją na sobie, to niby pojawi się on w zbroi, ale zamiast Prota 88 na zbroi będzie nadal 80. Wybacz, zapomniałem tę akcję sprecyzować.
Teraz kumam.

Gotowe dziś napisałem zabezpieczenie juz nie ma mozliwosci wkladania klejnotow do ekwipunku ktory jest na nas zalozony Smile
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie