MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Bug z Monstrum?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.
Walcząc z Monstrum od dłuższego czasu zauważyłem, iż po rozwaleniu bloku możemy oddać maksymalnie 2 strzały, przez co zadamy naszemu bossowi 2hp (mam na myśli moment, gdy odsłania swoje oko, gdzie możemy mu zadawać obrażenia).
Walcząc dzisiaj z tym bossem przed rozwaleniem samego bloku wystrzeliłem jedną strzałę na blok, gdzie odsłania się oko (na ss zaznaczone w kółeczku):
[Obrazek: image.php?di=L60W]
Po rozwaleniu bloku, boss otrzymuje wtedy automatycznie jedno obrażenie i później możemy mu zadać dwa dodatkowe.
Wniosek? Możemy zadać bossowi maksymalnie trzy obrażenia po zniszczeniu bloku zamiast dwóch. Czy jest to uznawane za błąd? Jeśli nie, to proszę o odpowiedź w poniższym komentarzu. Jeśli tak, to proszę o jego naprawienie (o ile jest to możliwe).
Dziękuje i pozdrawiam.
Tak jest też na Krakenie, w sensie jak pojawia się jego słaby punkt a jest na nim już jedna strzała to Kraken bez potrzeby trafiania MOŻE (to nie zawsze działa) otrzymać jedno obrażenie, co nie oznacza jednak że straci 3 HP jednocześnie (chyba, że zaraz po kliknięciu lampki cyklop obrażenia dostaje, to cofam co powiedziałem). Tylko pozbawia Cię potrzeby trafiania słabego punktu dodatkowy raz (ale żeby ten efekt otrzymać musisz mimo wszystko trafić kałamarnicę w miejsce pojawiania się słabego punktu więc... na jedno wychodzi).
Nie jest to żaden bład, jak sie sprezysz to i tak 3x mozesz go trafić.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie