MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Pytanie mikrofon
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam pytanie

Jak w komputerze stacjonarnym niemam wgrane sterownik mikro a mam w słuchawka to bedzie działać czy jak kupie sobie mikro i nez sterownika ?
1. jeżeli na komputerze nie masz sterowników do mikrofonu a posiadasz w słuchawkach to ci nie wykryje .
2. jeżeli kupisz mikrofon a nie masz sterowników to ci automatycznie to zainstaluje (jeżeli masz USB na mikrofon działający)
Ogólnie mówiąc jeżeli masz sterowniki to ci zadziała, a jeżeli nie to nie
Jezeli masz window$a lub macOS'a to zawsze masz jakis sterownik. Jak nie customowy (typu realtek audio) to domyslny (np. Windowsowy), wiec nie wazne czy sobie cos instalowales, czy nie, i tak bedziesz slyszec dzwiek z glosnikow, a mikrofon bedzie lapac twoj glos. Problem zaczyna sie gdy masz linuksa w wersji bez trybu graficznego. Wtedy musisz sam instalowac sterownik. Praktycznie kazde urzadzenie ma odpowiedni sterownik w bazie microsoft update, pozwalajacy na obsluge podstawowych jego funkcji.

(16-June-2018 22:04:41)bartek2014 napisał(a): [ -> ]1. jeżeli na komputerze nie masz sterowników do mikrofonu a posiadasz w słuchawkach to ci nie wykryje .
Nie da sie miec sterownika w sluchawkach, a przynajmniej nie mialby on wplywu na komputer. Sterownik pozwala systemowi zinterpretowac podlaczone urzadzenie.
@up jak sprawdzic sterownik czy jest od mikrofonu ?
Przedewszystkim nie ma czegoś takiego jak sterownik słuchawek czy mikrofonu. Jeśli podłączasz te urządzenia przez gniazdo jack, podłączasz je do karty dźwiękowej - zintegrowanej na płycie głównej bądź przyłączonej do niej przez slot rozszerzeń.
Kupując ten sprzęt otrzymałeś komplet oprogramowania/sterowników które należy zainstalować do poprawnego działania sprzętu. Poleca się równieź zaktualizowaç je do najnowszej wersji.
Up podłączalem słuchawki i nic a jak kupie złącze usb do słuchawek i w porcie wykryje i zainstaluje

I mam jakies 4 płyty do stacjonarnego komputera
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie