MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Coś z laptopem nie tak?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
iJoiń iofvI!Smile Od ostatniego tygodnia mam problem, w sumie nie tylko z Mc, ale i z innymi grami. Mianowicie strasznie wszystko zaczęło klatkować. Od razu mówię, to nie są chyba same spadki fps, bo sprzęt chyba mam w miarę dobry. Nie bardzo wiem, jak to będzie widać na nagraniu, innego programu nie mam. :/ Dodam jeszcze, że ścina mi się tak jakby ekran...

Może teraz czas jakoś głównie pokazać sprzęt:
Procesor - Intel® Core™ i5-4288U CPU @ 2.60GHz (4 CPUs), ~2.6GHz,
Zainstalowana pamięć RAM - 8,00 GB,
Typ systemu - 64-bitowy system operacyjny,
I karta graficzna - NVIDIA GeForce 920MX (Przypomnę, że to laptop i wiem, że laptopy są średnie do gier. Jakby coś było jeszcze potrzebne, mogę dopisać.)

A wygląda to mniej więcej tak:

Jeszcze sobie edytuję, że szukałem jakiegoś forum, gdzie problem zostałby rozwiązany, ale nigdzie nie dostałem odpowiedzi.
Sprawdź temperatury podczas gry. Procesor/karta graficzna jak się grzeje to zmienia się taktowanie więc to może być problem tego Wink. Może być też zakurzony i się przez to grzać Smile. W laptopie samemu raczej nie wyczyścisz sam podzespołów więc pójdź do jakiegoś informatyka Wink.
Wyłączyć laptopa, sprężonym powietrzem potraktować w miejsce, gdzie wylatuje nawiew od procesora.
Dodatkowo opcje zasilania - wysoka wydajność.

Oczywiście jeżeli będzie się przegrzewał, to pewnie trzeba będzie pasty wymienić na procesorze/grafice.
Na czym stoi komp? Może od spodu ma zakryte wloty do wentylacji?
Zobacz tez uzycie procesora i ramu w menadzerze zadan. Mozliwe ze przypadkiem pobrales jakis beznadziejny program, ktory zuzywa wiekszosc zasobow.
Laptop stoi na książce, nie powinno to chyba być problemem, na dodatek, że stoi na końcówce tej książki. Wysoka wydajność od razu była przeze mnie włączona, zaraz po dostaniu laptopa. Sprawdzę, co z tym sprężonym powietrzem, ale w te pasty będe się bał, bo jednak ja i wymienianie czegoś to tak 2/10, więc w tym celu poszukam jakiegoś serwisu. iJoępynę ffq kevdJq. (Dziękuję za pomoc)

Zaraz zobaczę menadżera.
@up a spróbuj tak mi zawsze działało.

Skanuj laptopa potem usuń śmieci niepotrzebne lub też możesz przeczyścić programem CCleaner on jest darmowy i mi pomaga i spróbuj minecrafta usunąć i zainstalować spowrotem.

Jak niezadziała to niewiem, bo mi pomaga.

Jeszcze możesz niepotrzebne gry usunąć
Sprawdz tak
Zużycie ramu
możliwe brak pasty termoprzewodzącej
lub przeskanuj kompa [możliwy virus]
lub mam brata informatyka to jak coś pisz Smile
a i powyłączaj nie potrzebne rzeczy z tąd
https://zapodaj.net/78cdbca3b7532.png.html
Przekierowanie