MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: V1ry_
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Twój nick z gry: Santia
Nicki osób posądzonych: V1ry_
Najdokładniejsza data zdarzenia: 2 czerwiec 2018r.
Opis zdarzenia:
Czy nie grało by się o wiele przyjemniej, gdyby nie było takich incydentów jak ten?
Głównym winowajcą całego dzisiejszego zajścia jest gracz V1ry_ ( prawdopodobnie gra pod innym nickiem ) , który zawarł układ polegający na wymianie itemów na wymieniarkach. Chciał zyskać 5 refów i 4 koksy, a w zamian miałam otrzymać od niego 2x set 4/3 .
Uważam, że jeśli decydujemy się jednak na wymiany w wymieniarkach to takie zajścia nie powinny mieć miejsca.
Dowody: [attachment=3761] [attachment=3760]
Sugerowany wymiar kary: Uważam, że ja nie jestem tu do wymierzania kary więc chcę aby decyzję podjął administrator.
Serwer: MineFox.pl ( tryb: survival )
Zdecyduj się, czy miało to miejsce na MS, czy MF, bo w temacie skargi napisałaś, że jest to MS, a w treści, że to jest MF.
To już zależy od samej woli gracza no nie każdy się taki trafia a jeżeli dążysz żeby itemy odzyskać to takiej możliwości nie ma + nie każdy może być pewny wymianie i zapomnieć co oferował w zamian
Santia>> "Jasne mam ss hahah banik bo rozmowy zrobiłam xd" to nie jest grożenie lub zastraszanie trochę ? Moim zdaniem tak
@up Ma racje.
Zgłaszasz kogoś kto łamie regulamin, a w dodatku dajesz SS, na których robisz to samo. SS nie są tu najlepszymi dowodami. Jeśli nie jesteś pewna wymiany, należy nagrać lub zawołać Administratora, aby poobserwował. Tak naprawdę dałaś SS na samą siebie, a mianowicie - Grożenie banem.
@up
Różni administratorzy, różne zdania. Osobiście, wg. mnie grożenie banem jest karalne, gdy dochodzi do złamania Par. 2 Pkt. 10 regulaminu, a mianowicie - Podawanie się za kogoś, kto może banować - wiadomość typu "dam ci zaraz bana" itp., bądź gdy użytkownik robi to nagminnie, próbując zastraszyć sobie wszystkich wokoło. Zwykłe stwierdzenie o napisaniu skargi i "pogrożenie banem" to nie jest zachowanie zbyt eleganckie, jednak z pewnością nie coś na ostrego bana.

A propo nagrań przy oszustwach - W rzeczy samej, to najlepszy dowód. Wiele oszustw możnaby ścigać i karać, gdyby każdy to robił.

Jako, że z konwersacji pod skargą nic nie wypłynie, zamykam wątek do czasu rozwiązania.
V1ry_ - ukarany za MK i oszukiwanie na transakcjach
Santia - grożenie banem
Przekierowanie