MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: PvP [Poradnik dla zielonych]
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam tutaj xChampioneQPl i dzisiaj chcę spróbować sił w napisaniu poradnika : Jak grać przyzwoicie na trybach PvP. Może się komuś to okaże pomocne.

1. Co to jest PvP ?

PvP ,czyli Player versus player opiera się na walce z innymi graczami za pomocą zwykłych Minecraftowych przedmiotów np: Miecze lub siekiery.

2.Jak to się dzieje ,że niektórzy zakładają tzw. strefy ?

Jest to efekt wieloletnich praktyk na trybach opierających się na PvP , tacy gracze już mają opanowane strefy i pokonują graczy z mniejszą trudnością niż przeciętny gracz.

3.Jak przyjemnie grać w tryby PvP ?

Ten podpunkt przedstawię wam w formie wymieniania od myślników :

- TxT. (Texture pack ,czyli takie coś co zmienia nam textury itemów i bloków) najlepiej jakby to był by texture pack pod PvP np taki : https://zapodaj.net/330a1932c26cb.png.html

- Muzyka. Wiem ,że niektórym jest to zbędne ,ale muzyka potrafi nam umilić czas ,dlatego niektórzy ludzie jak pracują to słuchają muzyki ,żeby nie myśleć jakie to jest ciężkie. Tak samo jest z PvP ,muzyka potrafi nas zrelaksować i ''wydobyć'' z nas trochę więcej niż nas stać nie słuchając niczego oprócz brzęków telewizora czy dzwonienia talerzy w kuchni.

- Bycie sobą w każdej sytuacji. Nie próbuj być jak inni (owszem możesz oglądać PRO graczy żeby zobaczyć jak oni to robią ,ale nie kopiuj ich. Ich ustawienia i styl gry to efekt wieloletniej pracy nad sobą i pamiętaj też ,że myszka za 500zł i klawiatura za 900zł nie zrobi z Ciebie Minecraftowego Boga klepy).

- Strzelając z łuku celuj troszeczkę wyżej od celu (ale tak naprawdę[/color] o 1-2mm)

- Pobierz Optifine [ https://optifine.net/downloads ] Ten dodatek optymalizuje grafikę i dodaje kilka FPS'ów (Frames per Second)
(Przykład z Optifine'm wgranym do Minecrafta : https://zapodaj.net/b6fef077faf56.png.html) Oczywiście jakaś część FPS'ów zależy od wydajności sprzętu jaki posiadamy.

- (Punkt dodatkowy) Jeśli lubisz detale estetyczne i trochę nudzi Ci się granie Steve'm i grasz na Launcherze non-premium ustaw sobie skina. Pamiętaj ,że widzieć go będą tylko ci użytkownicy którzy posiadają taki sam Launcher jak ty. Przykładem takiego launchera jest SkLauncher lub CrystalLauncher.
Tak troszkę temat nie zgadza się z treścią niby to poradnik na pvp-kit. Jednak Ty opisujesz ogólne podstawy gry na trybie pvp. Poradnik dla zielonych na dany tryb powinien zawierać informacje o nim. Jak dla mnie poradnik robiony na siłę.
@up tytuł poprawię, a w przyszłości mam zamiar stworzyć poradnik bezpośrednio na ten tryb
Mam jedną uwagę - "2.Jak to się dzieje ,że niektórzy zakładają tzw. strefy ?" - wytłumacz, co to są strefy i jak je zakładać. Nowy gracz nie będzie wiedział co to jest.
@up w przyszłości to poprawię Smile
Cytat:PvP ,czyli Player versus player opiera się na walce z innymi graczami za pomocą zwykłych Minecraftowych przedmiotów np: Miecze lub siekiery.
o kurde nie wiedzialem ze w kazdej grze w ktorej jest dostepny PvP nalezy sie bic na kwadratowe miecze. Zegnajcie czolgi z wota i bronie z ajona od teraz mozna sie bic tylko na kwadraty.

Cytat:.Jak to się dzieje ,że niektórzy zakładają tzw. strefy ?
No wlasnie.. jak to sie dzieje.. oto jest pytanie ktore zadawal sobie sam Arystoteles.

Cytat:Jest to efekt wieloletnich praktyk na trybach opierających się na PvP , tacy gracze już mają opanowane strefy i pokonują graczy z mniejszą trudnością niż przeciętny gracz.

Przeczytalem dwa razy i dalej nie wiem jak to się dzieje. Nastepnym razem moze jakos to opiszesz... a nie tylko powiedziec ze jest cos takiego jak strefy i tyle.

Cytat:3.Jak przyjemnie grać w tryby PvP ?
Zauwazylem ze ten temat nie dotyczy praktycznie niczego jesli chodzi o walkę PvP. Widac ze chciales ukazac swoja wiedze teoretyczną ale nie do końca Ci wyszlo. Tego typu watkow jest duzo. Najlepszy watek o PvP jest autorstwa g3g3r jesli nie widziales to polecam sprawdzic.

Cytat:3.Jak przyjemnie grać w tryby PvP ?
Strzelając z łuku celuj troszeczkę wyżej od celu
W zaden sposob to nie jest odpowiedz na zadane pytanie. Ale juz nie bede drobiazgowy i uznam ze chodzilo ci o osobna mysl. Gdyz nie wyobrazam sobie ze strzelanie z luku wyzej od celu sprawa przyjemnosc. Duzo rzeczy sprawia przyjemnosc.. czekolada.. masaż .. i ... (no moze nie) ale strzelanie z luku w klockowej grze? Naprawde sa inne rzeczy ktorymi mozna sie jarac.

Cytat:(Punkt dodatkowy) Jeśli lubisz detale estetyczne i trochę nudzi Ci się granie Steve'm i grasz na Launcherze non-premium ustaw sobie skina. Pamiętaj ,że widzieć go będą tylko ci użytkownicy którzy posiadają taki sam Launcher jak ty. Przykładem takiego launchera jest SkLauncher lub CrystalLauncher.
E.. co ma ustawianie skina do tematu PvP ? Umiejetnosci w walce nie zaleza od wygladu tylko od wycwiczenia odpowiedniej taktyki i kreacji odpowiednich ruchow.

2/10 tyle mam do powiedzenia. Jedno wielkie G sie z tego dowiedzialem i przypuszczam ze nie jeden poczatkujacy gracz w temacie PvP tak samo.
Powiem tak, Kornelia zrobiła o wiele lepszy poradnik, no ale okey.

Ja jak to ja zawsze się czepiam. Dziś stanę się dobrym Trooxem.
Zrobił źle bo widać że to co napisał jest dla rep i nic więcej, ale po co krytykować. Zresztą też widać że kompletnie nie jesteś temacie jeśli chodzi o pvp 1.7 Wink

Popraw cały wątek, spróbuj napisać to jeszcze raz. Napiszesz, nie publikuj od razu Tongue.
Niech w poszukiwaniu błędów pomoże ci mama, tata, babcia, czy inny chomik.

Naprawdę, zanim coś wyślesz, zobacz co jest w tym tekście dziwnego i zrozumiesz dlaczego ludzie cię hejtują Smile.
Przekierowanie