MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Strzelec wymiotuje strzałami?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jest jeden wątek dotyczący profesji Strzelca, który chciałbym poruszyć:

SzybkiBanan
19 grudzien 2017:

- strzelec otrzymał 15% szans na wystrzelenie dodatkowej strzały podczas zadania dmgu ofierze.

Brzmi jak coś starego, dlatego chciałbym to odświeżyć i w zasadzie uczynić to bardziej użytecznym i sensownym.

Co mi się nie podoba w ów dodatku?

Dwie rzeczy:
#1 Nigdy nie wiem kiedy wypluję strzałę po trafieniu przeciwnika, przez co NIE WIEM, czy mam w niego nadal mierzyć, czy nie;
#2 Nawet jeśli szczęśliwym zrządzeniem losu trafię przeciwnika... strzała zadaje tylko 12 obrażeń, a mój łuk sięga tysiąca...

Co bym zmienił?
#1 Zamiast aktualnego wypluwania strzał po trafieniu przeciwnika, Strzelec mógłby otrzymać pewien bonus, dzięki któremu przy trafieniu przeciwnika Strzelec odzyskałby strzałę i pojawiłaby się w jego ekwipunku;
#2 Jeśli już musi pluć tymi strzałami to niech chociaż zadają jakiekolwiek obrażenia przybliżone do tych które gracz zadaje...

Tyle na ten temat. Liczę na to, że z tych strzeleckich wymiocin da się stworzyć coś faktycznie użytecznego dla tej profesji.
Bonusem w dodatkowej strzale jest knockback który może zadać a nie sam dmg Smile celowo nie zadaje podstawowego dmgu, dodatkowo ma to swoje zastosowanie w PVP.
Żadnego dodatkowego bonusu strzelec nie otrzyma, strzelec już ma swoje bonusowe przywileje w postaci zwiększonego dmgu o 30% z broni dystansowej.
(10-April-2018 07:37:13)Admin napisał(a): [ -> ]Bonusem w dodatkowej strzale jest knockback który może zadać a nie sam dmg Smile celowo nie zadaje podstawowego dmgu, dodatkowo ma to swoje zastosowanie w PVP.
Żadnego dodatkowego bonusu strzelec nie otrzyma, strzelec już ma swoje bonusowe przywileje w postaci zwiększonego dmgu o 30% z broni dystansowej.

W porządku, to brzmi sensownie. Dziękuję za rozwiązanie.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=PT0G]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie