MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: EXP - 15
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, nwm czy tylko mnie wnerwia expowisko lvl 15 - porównując do expowiska 10 wiadomo ma być cięższe, ale exp 20 już jest łatwiejsze. Chodzi mi dokładnie o respienie się wilków.. Respią się mało i to pod drzewami i się nie da ich bić (Prócz z Runy). Idąc dalej Kanibale są okropne, niedość, że trzeba uzbierać kości na klucz to te kanibale atakują masówką w 20 potworów, a teren jest prawie, że płaski co utrudnia exp czy wykonanie questa (Musiałem użyc 6 kluczy, bo te kanibale są jakieś przesrane xd).

W skrócie:
- Poprawić resp wilków EXP 15
- Zmiejszyć resp kanibali EXP 15
Zgodzę się tylko co do wilków - bardzo często się bugują pod drzewami.
@Topic
1)
Cytat:Chodzi mi dokładnie o respienie się wilków.. Respią się mało i to pod drzewami i się nie da ich bić (Prócz z Runy).

Tutaj się z Tobą nie zgodzę, gdyż jest możliwe atakowanie wilków poza runami/łukiem.
2)
Cytat:Idąc dalej Kanibale są okropne, niedość, że trzeba uzbierać kości na klucz to te kanibale atakują masówką w 20 potworów, a teren jest prawie, że płaski co utrudnia exp czy wykonanie questa (Musiałem użyc 6 kluczy, bo te kanibale są jakieś przesrane xd).

Na początku możesz mieć wrażenie, że kanibale są trudnymi mobami do pokonania. Po wejściu do osady kanibali nie atakuje 20 potworów. Znajduje się tam wiele miejscówek, gdzie możesz bić się z 1-3 kanibalami bez obaw o przybycie ich w większej ilości do Ciebie. Jeśli te kanibale są dla Ciebie zbyt ciężkie do pokonania, to nie exp na nich i proste, najwyżej wrócisz do nich później, gdy będziesz miał lepsze uzbrojenie.
3)
Cytat:W skrócie:
- Poprawić resp wilków EXP 15
- Zmiejszyć resp kanibali EXP 15
Moim zdaniem, bez sensu poprawiać/zwiększać resp wilków na exp 15. Również ponawiam swoją wcześniejszą myśl - na exp. 15 znajduje się wiele miejscówek, gdzie możesz zabijać 4-5 wilków. Gdyby został zwiększony resp wilków, to bardzo łatwe byłoby pozyskanie skóry z której można zrobić złote gemy, a wątpię w to, aby właściciel chciał wprowadzić.
Co do kanibali - jest ich bardzo dużo. Na początku mogą być dla Ciebie trudne, aczkolwiek są jeszcze miejsca, gdzie respi się ich bardzo mało. Popytaj graczy o to, gdzie takie miejsca mogą się znajdować i staraj się tam expić.
@up: Mamy inne poglądamy.. Wilki owszem da się bić, ale większość jest właśnie tam gdzie się nie da. Jak przyjdzie kilka graczy, to w ogóle nie ma miejsca z większą ilością wilków

A jeśli chodzi o kanibale.. Nieraz, niedwa próbuje różnych miejsc, ale jakimś cudem przychodzą dużą grupą - I nie expie na nich - Głównie Questa robiłem, z którego jak na ten "Trud" dostałem 10k expa ;p
@topic
1) Przedstaw miejsca w postaci nagrania/ss, gdzie rzeczywiście nie ma możliwości uderzenia moba.
2) Jeśli uderzysz jednego moba zaraz po wejściu do osady lub w połowie, to nie dziw się, że nagle przychodzi na Ciebie duża grupa przeciwników. Gdy ja kiedyś tam expiłem, to żaden z mobów mnie nie zaatakował po wejściu do ich osady, a przede wszystkim nie atakowały mnie duże grupy wrogów. Jedno z miejsc, które polecam do łatwego expienia znajduje się nieopodal bramy do szakala. Respią się tam 2 moby i nie ma możliwości, aby zaatakowała tam Ciebie większa grupa.
mało grałeś lub masz śmieci zamiast sprzętu, tysiące ludzi przebiło się przez poziom 15 i nie narzekali.
[Obrazek: 66b53c632f311.jpg]
Przekierowanie