Witam! To znowu ja. Z kolejnym pytaniem. Tym razem będzie bardziej realne
Zbudowałem sobie stoniarke działa świetnie i produkuje stone na wysokości 15.
Jednak po kilkunastu seriach kopania "pręta" (załącznik) nic nie dropło. Zastanawiam się, czy taki sztucznie wygenerowany stone dropi?

Dropi na pewno, w starej gildii było kilka stoniarek i nie było z tym problemu. Fakt, różnie to wylatuje, czasami mogłeś wyczyścić wszystkie stoniarki i mieć tylko cobla, a czasami kilka diamentów z jednej.
(22-July-2015 08:12:57)Piotrovsky napisał(a): [ -> ]Dropi na pewno, w starej gildii było kilka stoniarek i nie było z tym problemu. Fakt, różnie to wylatuje, czasami mogłeś wyczyścić wszystkie stoniarki i mieć tylko cobla, a czasami kilka diamentów z jednej.
Tak. Przy następnej serii kopania wydropiło 6 diaxow. Jeszcze jedno pytanko: dlaczego ze stone nie ma dropu redstone? Zapasy pod ziemia są bardzo mocno uszczuplone. Taki drop zdecydowanie ułatwiłby zabawe różnym konstruktorom mechanizmów i pułapek. Założe się że niektóre osoby zgodzą się ze mną. Ponadto założenie gildii wymaga jego ogromnych ilości a nie jest on "odnawialny".
Dafaqed jak zrobiles Stoniarke napisz mi
(22-July-2015 10:01:06)Koksu449* napisał(a): [ -> ]Dafaqed jak zrobiles Stoniarke napisz mi
Ogólna zasada: żeby zrobic stone lawa musi spadać na płynącą wodę. W bocznej scianie (akurat tam bo wtedy ci sie nie powinna woda w cobble zamienić i zeby nie było awarii) umieść piston na tej wysokości na której powstaje stone. Podlącz piston do działającego obwodu powtarzającego (zeby poprawnie uruchomic stoniarke najlepiej wlącz obwód na najwolniejsze impulsy, a potem zmień na prawie najwyższe. dolącz dzwignie redstonem zebys mogl szybko zatrzymac w razie awarii, mi pare razy sie cobble zrobił jak eksperymentowałem z wydajnością xD) i gotowe.

Jak chcesz troche wiecej info to pisz na PW.
(22-July-2015 12:05:16)WszyscyMówiąZeMaMacro napisał(a): [ -> ]moze jestes za wysoko
Na przyszłość proszę czytaj ze zrozumieniem

Pisałem że na wysokości 15. Problem sam sie rozwiązał. Dropiło aż miło xD.
Edit: Ponawiam pytanie o redstone. (leniwy jestem, nie chce mi sie ciągle robic tematów

)
Edit2: wiem, że to nie jest dobry temat żeby o to pytać, ale może zrobiłbym ogólny poradnik o stoniarkach? (jak widac pomimo tego, że jest już jeden, niektórzy ludzie nadal niestety nie mogą ich zbudować...)
Edit 3: ok otrzymałem odpowiedź. Temat można zamknąć, a co do tych dwóch pytań to umieszcze je w oddzielnym temacie.