MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Urozmaicenie kopalni
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Uważam że jest zbyt duża różnica między kopalnią dla normalnych graczy a kopalnią dla vipów. Chodzi mi głównie o surowce jakie się znajdują w owych kopalniach. Gracz który nie wydaje kasy nie ma praktycznie możliwości uzyskania danych surowców (dirt,lapis itp.) oczywiście oprócz misji i kupna (gdzie ceny w sklepie jak i u graczy są horrendalne jak na budżet normalnego, początkującego gracza)
Moja propozycja.
Dodanie w kopalniach dla graczy bez vipa więcej surowców niż sam stone np. 5 dirta na jedno odnowienie kopalni. Oczywiście żeby vip nadal był opłacalny, wystarczy dodać te surowce tylko że w małych ilościach, ale żeby nie było czegoś takiego że my nie mamy praktycznie możliwości ich zdobycia.
W imieniu graczy, proszę o rozpatrzenie mojej propozycji.
Warto się zapoznać z wypowiedzią:
http://mineserwer.pl/Temat-Jak-niewiele-...#pid201082

Ekonomia trybu SB+ została właśnie tak pomyślana, żeby dirt i sand były najbardziej cennymi itemami na trybie.
Kopalnia dla graczy to nie tylko stone tylko /drop - więc masz sporo itemów które można wydobyć na kopalni - oczywście lepiej zrobić stoniarkę.

Bardziej był bym za rozwiązaniem aby zabrać totalnie dirt z kopalni (VIP) niż za tym aby go dodawać jeszcze gdzieś indziej. To ma być drogi item.

Jeśli chcesz pogadać o tym bardziej dokładnie zapraszam na Team Speak na kanały Ekipy Sky Block.

05.02.2018 - rozbudowanie opcji kopalni zostało omówione i uzgodnione na zebraniu ESB - będzie dodatkowa kopalnia zawierająca dirt w netherze.
Przekierowanie