MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Propozycje
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam

Mam pewne propozycję , które możą urozmaicić serwer :

Pierwsza z nich to dodanie dropu skrzynek zwykłych z mobków
Czyli bijemy jakiegos potworka z np. expowiska 20 i jest jakas sznasa , że dropie nam owa skrzynka . Z bossów zkoleji mogą dropic Epickie

Drugą propozycją która może nie zmieni rozgrywki za bardzo , ale napewno urozmaici .
Jest to dodanie Dnia i Nocy tak jak w realnym swiecie.

Heros_Kanapka
Według mnie twoja propozycja nie ma sensu po 1. Można za odpowiednie itemki na odpowiedni poziom wymienić sobie na skrzynkę na odpowiedni poziom np 16 grzybków = 1 skrzynka zwykła poziom 0 [dokładnie nie pamiętam czy 16 z bossów tak samo jest % szans na drop czegoś. Po 2 Tak to by każdy miał przepych itemków np jedzenia/broni/uzbrojenia itp... 3. To nie real life aby dodawać takie coś po za tym większość lubi dzień.
Cytat:Pierwsza z nich to dodanie dropu skrzynek zwykłych z mobków
Czyli bijemy jakiegos potworka z np. expowiska 20 i jest jakas sznasa , że dropie nam owa skrzynka . Z bossów zkoleji mogą dropic Epickie

A ja bym chciał paladyna na motorze, takiego jak ten o tu

[Obrazek: rycerz-xxi-wieku.jpg]

Nie bez powodu macie na każdym expowisku handlarza itemów by jeszcze z mobów miały dropić takie rzeczy. Fakt faktem nie są to najlepsze rzeczy ale zawsze one coś dodają. Szkatułki to główne źródło rozmaitych broni na tym trybie i nie wyobrażam sobie by gracz X który ubił Y potworów, miał 2 stacki szkatułek...

A co do drugiego pomysłu - odpada. Są moby które potrzebują nocy by prawidłowo funkcjonować. Zmienność trybu dnia w takiej sytuacji źle by wpływała na balans mobów.
Przekierowanie